Home Zelf bouwen Staat een verbouwing op de planning? 3 tips!

Staat een verbouwing op de planning? 3 tips!

verbouwen

Ben je van plan om binnenkort je huis te verbouwen? Ga je bijvoorbeeld voor een kleine verbouwing en ga je alleen de badkamer aanpakken of pak je groots uit met het plaatsen van een uitbouw?

Als je kiest voor een kleine verbouwing, dan valt het mee wat je allemaal moet doen voor een goede voorbereiding. Zolang de ruimte goed leeg is, er voldoende opslagmogelijkheid is en waardevolle spullen zijn opgeborgen; dan zit je goed. Maar als je het grootser gaat aanpakken, dan is het handig om met een aantal zaken rekening te houden. In dit artikel hebben we daarom 3 tips voor je op een rijtje gezet.

1. Spaar wat extra

Een verbouwing komt niet zomaar uit de lucht vallen. Je bent al een tijdje bezig met wat er moet gebeuren en weet ook al wat het ongeveer gaat kosten. Misschien dat de kosten je meevallen of juist wat tegenvallen, maar in beide gevallen is het slim om wat extra geld achter de hand te hebben. Vaak valt het uiteindelijke bedrag toch hoger uit dan verwacht, dus daarom raden we je aan om wat extra geld te sparen en/of opzij te zetten voor de verbouwing.

2. Huren of lenen

Als je gaat verbouwen, heb je wat groter materieel nodig dan alleen een schroevendraaier. Denk bijvoorbeeld aan een graafmachine of rijplaten. Omdat je het vaak maar een korte tijd en maar eenmalig nodig hebt, is het een stuk voordeliger om dit huren. Een ander idee is om aan familie en vrienden te vragen of zij eventueel nog handige spullen voor de verbouwing in huis hebben. Op die manier bespaar je weer op de verbouwkosten en dat kun je dan weer aan andere dingen uitgeven.

3. Kies de stijl die bij jou past

Je kon er in 2022 niet omheen: zwarte stalen deuren. Of zwarte keukens. Maar dit zijn trendgevoelige keuzes. Aangezien trends ieder jaar veranderen, is het vooral belangrijk om te bepalen wat jij écht mooi vindt. Bij welke stijl keuken voel jij je echt thuis? Of hoe ziet de woonkamer eruit waar jij straks echt tot rust komt? Op die manier ben je een stuk gelukkiger dan wanneer je huis uit een tijdschrift komt. Vind je het lastig om dit te bepalen? Laat je dan vooral inspireren. Kijk online rond op bijvoorbeeld Pinterest of Google. Of ga op pad en ga langs diverse meubelboulevards. Kijk wat je aanspreekt en wat echt bij jou past.