Home Interieur De populairste soorten raamdecoratie

De populairste soorten raamdecoratie

soorten raamdecoratie

Raamdecoratie, we kennen het in allerlei verschillende soorten, kleuren en materialen. Van gordijnen tot lamellen het kan allemaal. Zonder dat we het vaak doorhebben, bepaalt de keuze voor welke raamdecoratie we kiezen voor een groot deel de sfeer in huis. Je kunt je namelijk voorstellen, dat wanneer je kiest voor ouderwetse witte lamellen, dit de sfeer van je woonkamer niet direct ten goede komt. Omdat we ons heel goed kunnen voorstellen, dat je het wellicht lastig vindt om te kiezen voor welke raamdecoratie je het beste kunt gaan, hebben we de drie populairste soorten raambeklding van dit moment voor je op een rijtje gezet.

Rolgordijnen

De raamdecoratie voor ons woon- en slaapkamer die met stipt op plek één staat als meeste gekozen en dus ook meest populaire raamdecoratie zijn de rolgordijnen. Ze zijn geschikt voor iedere stijl en zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en stoffen. Het grote voordeel aan rolgordijnen, is dat ze een tijdloze uitstraling hebben, waardoor ze bij uitstek zijn in te passen binnen iedere interieurstijl. Of je nu gaande weg van stijl veranderd, dat maakt helemaal niets uit! Je rolgordijnen kunnen vaak prima blijven hangen. Het is dus ook aan te raden, dat wanneer je kiest voor rolgordijnen, je kiest voor een neutrale kleur. Deze kleur is in principe altijd en overal prima in te passen, waardoor je je geen zorgen hoeft te maken of het wel binnen jouw interieur staat.

Jaloezieën

jaloezieen

Een geduchte concurrent van de rolgordijnen, dat zijn de Jaloezieën. De reden waarom deze simpelweg op plek twee staan in deze lijst, is omdat ze ten opzichte van rolgordijnen een stukje duurder zijn. Neemt uiteraard niet weg, dat jaloezieën je interieur echt ‘af’ maken. Vooral wanneer je kiest voor stijlvolle houten jaloezieën zal je zien dat je interieur een dusdanige boost geeft, dat je het gevoel hebt alsof jij je in een compleet andere ruimte begeeft.

Plisségordijnen

Als tegenhanger van de jaloezieën, zijn plisségordijnen een welverdiende nummer drie in deze lijst met meest populaire soorten raamdecoratie. Plisségordijnen hebben namelijk het grote voordeel, dat je ze perfect in iedere stijl kunt inpassen. Daarnaast maakt het niet uit of je nu kiest voor een groot of een klein raam. Plisségordijnen zijn namelijk volledig op maat te maken, waardoor ze voor ieder raam geschikt zijn. Doordat plisségordijnen zijn voorzien van dubbele stof, hebben ze niet alleen een decoratieve toevoeging aan je interieur, maar werken ze ook zowel geluiddempend als energiebesparend.