Home Bouw Soorten hekwerken voor bouwplaatsen

Soorten hekwerken voor bouwplaatsen

Soorten hekwerken voor bouwplaatsen

Het gebruik van hekwerken op bouwplaatsen is een essentiële veiligheidsmaatregel om de veiligheid van werknemers te waarborgen en het publiek te beschermen tegen mogelijke gevaren. Er zijn verschillende soorten hekwerken beschikbaar voor bouwplaatsen, elk met hun eigen specifieke kenmerken en voordelen. In dit artikel bespreken we verschillende soorten hekwerken voor bouwplaatsen en eventuele overwegingen bij de aankoop van hekwerken.

Waarom hekwerken essentieel zijn voor bouwplaatsen

Het gebruik van hekwerken op bouwplaatsen is een essentiële veiligheidsmaatregel. Het helpt om de veiligheid van werknemers te garanderen en het publiek te beschermen tegen mogelijke gevaren. Het is ook een manier om ongeoorloofde toegang tot de bouwplaats te voorkomen. Bouwplaatsen kunnen gevaarlijke plaatsen zijn vanwege de aanwezigheid van zware machines, gevaarlijke materialen en onstabiele structuren. Het is daarom van cruciaal belang om de toegang tot de bouwplaats te beperken tot alleen geautoriseerd personeel. Hekwerken maken het mogelijk om deze beperkte toegang te controleren en te beheren.

Populaire soorten hekwerken voor bouwplaatsen

Er zijn verschillende soorten hekwerken beschikbaar voor bouwplaatsen, elk met zijn eigen specifieke kenmerken en voordelen. Hieronder volgen enkele van de populairste hekwerken:

  • Bouwhekken: Dit zijn de meest gebruikte hekwerken op bouwplaatsen. Ze zijn gemaakt van stalen buizen en gaas en zijn gemakkelijk te installeren en te verplaatsen. Bouwhekken zijn ook relatief goedkoop en bieden voldoende veiligheid voor de meeste bouwplaatsen. Er zijn allerlei soorten bouwhekken verkrijgbaar bij Thibo.
  • Heras hekwerken: Dit type hekwerk is vergelijkbaar met bouwhekken, maar is steviger en duurzamer. Heras hekwerken zijn gemaakt van verzinkt staal en zijn bestand tegen alle weersomstandigheden. Ze zijn ook beschikbaar met extra veiligheidsfuncties, zoals anti-climb panelen en afsluitbare poorten.
  • Tijdelijke beton barrières: Deze hekwerken zijn gemaakt van prefab betonnen blokken en zijn ontworpen om voertuigen te stoppen en de toegang tot de bouwplaats te beperken. Ze zijn stevig en duurzaam en bieden een hoge mate van veiligheid.

Factoren om te overwegen bij het kiezen van een hekwerk voor een bouwplaats

Naast veiligheid en kosten zijn er nog andere factoren om te overwegen bij het kiezen van een hekwerk voor een bouwplaats, zoals de omgeving waarin de bouwplaats zich bevindt, de duur van de bouwperiode en de regelgeving die van toepassing is. Bijvoorbeeld, als de bouwplaats zich in een drukke stedelijke omgeving bevindt, kan het nodig zijn om extra veiligheidsmaatregelen te nemen om het publiek te beschermen. Als de bouwperiode lang is, kan het verstandig zijn om te investeren in duurzamere hekwerken. En als er regelgeving is die specifieke veiligheidsvoorschriften voorschrijft, moet het gekozen hekwerk voldoen aan deze voorschriften. Het is belangrijk om al deze factoren in overweging te nemen bij het kiezen van het juiste hekwerk voor een bouwplaats.