Home Interieur Geef jouw slaapkamer een makeover in 5 stappen

Geef jouw slaapkamer een makeover in 5 stappen

slaapkamer makeover

In de slaapkamer breng je in een volle dag veel tijd door, dus je wilt het zo aangenaam mogelijk houden. Zo is het mogelijk dat je al een beste boxspring hebt aangeschaft en daarnaast een kledingkast en nachtkastje hebt. Begint de slaapkamer voor je gevoel wat saai te worden en wil je verandering? Volg dan een van de volgende stappen

1. Laat je gemoedstoestand sturen met een divers kleurenpalet

Zoals bekend heeft kleur invloed op je gemoedstoestand. Denk daarom van te voren na welke kleur je wilt hebben in je slaapkamer. Warme tinten worden vooral gebruikt voor stimulatie, terwijl koude tinten kalmerend werken. Let ook op de optische werking van de kleur. Want hoe kleiner de ruimte is, hoe meer een lichte tint jouw slaapkamer kan helpen om het optisch te laten vergroten.

2. Maak de keuze voor een vloer in jouw eigen stijl

Smaken verschillen bij het maken van een keuze voor je vloer. Houd je van een zacht, hoogpolig tapijt of ga je toch voor het gevoel van hout onder je voeten? Een prettige vloer in de slaapkamer hebben kan een groot verschil maken. Naast dat een goede vloer prettig is voor de voeten, is het ook erg bepalend om een sfeer te creëren.

3. Gebruik foto’s of schilderijen aan je muur

Jouw slaapkamer komt pas echt tot leven als je jouw favoriete schilderij ophangt. Door een groot schilderij op te hangen boven je bed, is een saai bed verleden tijd. Het is ook goed mogelijk om voor kleine schilderijtjes te kiezen. Alles waar jij je goed bij voelt en je slaapkamer weer tot leven brengt.

4. De muursticker is de laatste trend in slaapkamers

Jezelf in de slaapkamer begeven op een tropisch eiland? Het is mogelijk met het gebruik van muurstickers. Dit is de laatste muur trend in slaapkamers. Met zo’n speciale muursticker besla je de hele muur en zal dat een stevige stempel drukken op de sfeer.

5. Richt je slaapkamer in met meubels

Meubels zijn van belang om een sfeer te creëren binnen je slaapkamer. Denk bijvoorbeeld aan een bankje tegen het voeteneind van je bed. Je creëert hiermee tevens ruimte om je spullen op te bergen. Natuurlijk mag een goede boxspring niet ontbreken. Ook de stijl van een boxspring kan veel sfeer brengen binnen je slaapkamer. In de webshop van Boxspring Xpert heb je ruimte keuze uit diverse boxsprings van topkwaliteit.