Home Bouw Waarom kiezen voor S3 veiligheidsschoenen in de bouw?

Waarom kiezen voor S3 veiligheidsschoenen in de bouw?

S3 veiligheidsschoenen

De meeste mensen die werkzaam zijn in de bouw of in de metaalindustrie krijgen de opdracht om werkschoenen te kopen die voldoen aan de S3 veiligheidsnormering. Maar wat zegt de S3 normering over de veiligheidsschoenen? En waarom kiezen de meeste mensen voor S3 veiligheidsschoenen? Wij vertellen in dit artikel alles wat je moet weten over deze codering, waarvan de letter S staat voor “safety”.

Verschillende veiligheidsnormeringen bij werkschoenen

Als je van plan bent om werkschoenen te kopen dan heb je keuze uit verschillende veiligheidsnormeringen. Elke veiligheidsschoen voldoet aan de S-codering. De letter S staat voor “safety” en geeft aan dat de schoenen voldoen aan de norm van Safety Shoes.

Wat zijn S3 werkschoenen?

De meest voorkomende en hoogste veiligheidsnorm bij werkschoenen is de S3-norm. Ook in de bouw worden deze werkschoenen gedragen. De S3 normering geeft aan dat het schoeisel veilig is door de veiligheidsneus- en zool. Daarnaast zijn S3 werkschoenen ook bestand tegen water.

Werkschoenen verplicht in de bouw

Wist je dat het dragen van veiligheidsschoenen verplicht zijn in de bouw? Mensen in de bouw werken vaak in een onveilige en gevaarlijke werkomgeving, waardoor de kans op een ongeval groter is. Als werkgever is het verplicht om werknemers het dragen van werkschoenen te verplichten.

Kies werkschoenen met een perfecte pasvorm

Bij het kopen van goede werkschoenen komt meer kijken dan enkel het kiezen van de juiste schoenmaat. Je moet bij het kiezen van de werkschoenen rekening houden met de lengte en breedte van je voeten, zodat je schoeisel koopt dat perfect past. Zo voorkom je dat je voet gaat schuiven of dat de schoenen knellen. Houd er rekening mee dat je de schoenen past met de werkschoenen die je altijd draagt. Twijfel je, dan is het belangrijk om advies te vragen bij een specialist op het gebied van werkschoenen. Zo weet je zeker dat je een paar comfortabele werkschoenen koopt.