Home Interieur Renoveren van een keuken hoeft niet duur te zijn

Renoveren van een keuken hoeft niet duur te zijn

keuken renoveren

Een renovatie van de keuken in huis hoeft niet duur te zijn, wanneer je kiest voor doelgerichte verbeteringen. Denk bijvoorbeeld aan het opknappen van de bestaande kastdeuren, door deze opnieuw te spuiten of van een keukenfrontje te voorzien. Het geeft de keuken een frisse, nieuw uitstraling! Ook een defecte kraan hoeft niet direct vervangen te worden; online schaf je eenvoudig losse kraanonderdelen aan. Deze losse onderdelen maken het mogelijk de kraan zelf te herstellen. Niet alleen een financieel voordelige keuze; ook een hele duurzame! Het is zonde om defecte apparaten direct te vervangen, als deze nog hersteld kunnen worden. Dat geldt niet alleen voor de kraan in de keuken, maar ook voor andere apparaten in huis.

Nieuwe apparatuur in de keuken plaatsen

De wens om de keuken te renoveren komt niet altijd weg bij het idee, dat de keuken qua uitstraling niet meer past bij de laatste trends of beschadigd is geraakt door de jaren heen. Mogelijk ben je ontevreden over de huidige apparatuur in de keuken. In plaats van een losse over en magnetron wil je beide apparaten wellicht combineren om zo een meer kastruimte te creëren. Of denk aan de mogelijkheid om een Quooker kraan te plaatsen, om op die manier altijd de beschikking te hebben over kokend water. Je hebt de waterkoker hierdoor niet meer nodig, waarmee je meer ruimte overhoudt op het aanrechtblad. Daarbij is de waterkoker vaak niet de eyecatcher in de keuken. Kies je voor de Quooker CUBE, dan heb je naast kokend water ook direct gefilterd en bruisend water tot je beschikking. Zeker in de zomer een fijne toevoeging aan de keuken! Mocht de Quooker na verloop van tijd niet meer goed werken, dan kun je verschillende losse onderdelen ervan vervangen; het is hiermee een duurzame investering.

Controleer de staat van het kastwerk

Een goede eerste stap bij het renoveren van een keuken is het inventariseren van de wensen voor de nieuwe keuken. Als hierbij blijkt dat je als gezin tevreden bent met de huidige indeling van de keuken, dan is een volgende stap het inventariseren van de staat van het kastwerk. Wanneer het kastwerk kwalitatief nog in goede staat verkeert, is het renoveren van de frontjes ervan voldoende om de keuken een nieuwe uitstraling te geven. Schroef de kastdeuren los, schuur ze en geef ze een nieuwe laag lak. Het alternatief is het laten spuiten ervan bij een meubelspuiterij, of het bestellen van losse frontjes. Er zijn diverse webshops die deze frontjes voor keukenkasten aanbieden.