Home Interieur Redenen om te kiezen voor een PVC vloer

Redenen om te kiezen voor een PVC vloer

PVC vloer

Het was voorheen altijd zo dat tegelvloeren het meest werden gekozen in Nederland. Dat is tegenwoordig wel anders. Zo zijn bijvoorbeeld goedkope PVC vloeren ook heel populair aan het worden. Dat komt ook doordat dit type vloer veel voordelen biedt. De duurzaamheid en het onderhoud worden vaak genoemd. Ook zijn ze sterk, stabiel en stil. Dit zijn allemaal redenen om ze in huis te willen gebruiken. Dat PVC ook nog eens geluiddempend en isolerend werkt, is het wel heel fijn om dit in huis te hebben. Bovendien is er nog veel meer.

Wat is een PVC vloer?

Wanneer spreek je van een PVC vloer? Dit is een vloer die van kunststof is gemaakt en lijkt op parket. Het is gemaakt van meerdere lagen PVC. Het is als alternatief voor parket en laminaat, maar ook natuursteen gemaakt. Het kan in allerlei soorten ruimten worden gebruikt. De moderne manier van vervaardigen zorgt ervoor dat PVC er net zo uit ziet als een echte houten vloer, maar dan zonder hout. Er is ook een variant met een kliksysteem. Je kan ze dan zonder te lijmen heel gemakkelijk aan elkaar klikken. Zo leg je het heel gemakkelijk.

Slijtage geen kans

Het voordeel van de PVC vloer is dat deze wordt voorzien van een speciale beschermingslaag. Dit is een belangrijke zaak. Daarmee voorkom je dat de vloer gaat slijten. Je kan deze simpel onderhouden. Ook wanneer je kleine kinderen of huisdieren hebt kan de vloer gewoon in optimale staat blijven. Het is bovendien ook nog eens zo dat de vloer simpel schoon te houden is. Veel meer dan stofzuigen en kort dweilen is niet nodig. Al kan je wel soms een speciale polish erop gebruiken. Zo wordt de vloer extra goed beschermd. De vloer gaat 25 jaar mee op deze manier.

Geen hinder van geluid

Het fijne aan de vloer van PVC is dat deze direct tegen de ondervloer ligt. Dit brengt voordelen met zich mee waar het gaat om het geluid. Er is eigenlijk geen vloer die zo geluidsarm is als een PVC vloer. Het is wel heel fijn om in bijvoorbeeld een appartement gebruik te maken van dit type vloer. Zo hebben je buren er ook geen last van. Omdat de vloer ook met verwarming of koeling te gebruiken is. Hoef je nergens een zorg om te hebben. Je kan deze dus altijd naar jouw zin optimaal gebruiken in huis.