Home Tuin Redenen om een opzetzwembad in de tuin te nemen

Redenen om een opzetzwembad in de tuin te nemen

opzetzwembad in de tuin

Een opzetzwembad in de tuin is natuurlijk een top idee. Zeker als je kinderen hebt of van een verkoelend plonsje in je eigen zwembad houdt. Er zijn genoeg mogelijkheden om een eigen opzetzwembad aan te schaffen. Hieronder enkele redenen om te kiezen voor een opzetzwembad in de tuin.

Geen graafwerkzaamheden

Voor het plaatsen van een opzetzwembad in de tuin zijn geen graafwerkzaamheden nodig. Je graaft het zwembad namelijk niet in, maar je plaatst het eenvoudig op een egaal oppervlak in je tuin. Je kunt het opzetzwembad ook op het gras plaatsen, maar let er dan op dat je ervoor zorgt dat het zwembad recht en egaal geplaatst wordt en dat alle harde objecten eronder verwijderd worden.

Eenvoudig op te ruimen

Ben je een opzetzwembad na de zomer zat? Dan ruim je het eenvoudig op, zodat je het de volgende zomer weer tevoorschijn kunt halen. Je kunt het bad ook laten staan als je een afdekzeil gebruikt. Echter verkort dit dan wel de levensduur van het badzeil. Opruimen is dus een betere optie bij een opzetzwembad. Zorg dat het doek goed droogt voordat je het opvouwt en weer opruimt voor de langste levensduur.

Budget

Een opzetzwembad kost niet veel in vergelijking met een zwembad wat je in laat graven. Je hebt een klein opzetzwembad al voor vijftig euro. Wil je grotere varianten, dan ben je uiteraard ook meer geld kwijt. Bij een groter opzetzwembad is het ook aan te raden om een pompsysteem neer te zetten, zodat het water schoon blijft, de viezigheid eruit wordt gefilterd en je in de zomer geen last hebt van algen in je zwembad. Ook is het handig om een UV filter te plaatsen als je het zwembad ook in de winter in je tuin wilt laten staan. Zo weet je zeker dat je de zomer erop weer kunt genieten van je eigen opzetzwembad.

De keuze is reuze

Opzetzwembaden zijn in vele soorten en maten verkrijgbaar. Zowel kleine- als grote zwembaden zijn verkrijgbaar. De grotere varianten bezitten een metalen of kunststof buizenframe om te zorgen voor verhoogde stevigheid. Heb je een klein opzetzwembad, dan zal het zwembad geheel uit kunststof bestaan. Grotere varianten zijn vaak ook hoger en kunnen ook uitgerust worden met een zwembadtrapje of andere accessoires om het feest en gemak compleet te maken. Ben jij al helemaal klaar voor je eigen zomerse poolparty met vrienden en familie?