Home Zelf bouwen RAL 9003: alles over deze populaire verfkleur

RAL 9003: alles over deze populaire verfkleur

RAL 9003 verf

Wil je je huis graag van een frisse lik verf voorzien in een neutrale kleur? Dan is de kans groot dat je kiest voor RAL 9003 als kleur. RAL 9003 is in vele huishoudens op muren of plafonds te vinden als verfkleur. Wat is een RAL kleur precies en welke kleur is de populaire RAL 9003? Hieronder alles over deze populaire verfkleur.

Wat is een RAL kleur?

RAL is een Duitse afkorting die staat voor kleurbenamingen en coderingen. De kleuren hebben dus geen speciale naam, maar worden aangeduid met een RAL code, zoals RAL 9003. Ben je op zoek naar een (gebroken) witkleur? Dan zul je tussen de RAL 9000 en RAL 10000 een mooie variant kunnen vinden. Houd je van spierwit? Dan is RAL 9010 of RAL 9003 bijvoorbeeld een perfecte kleurcode. RAL 9001 is echter gebroken wit en een warmere kleur, die ook uitstekend geschikt is voor op deuren en/of kozijnen. Veel nieuwbouwhuizen hebben RAL 9003 of RAL 9010 op muren en plafonds zitten. Vind je dit niet mooi? Dan kun je dit van tevoren aangeven en zal er waarschijnlijk tegen meerprijs een andere witkleur naar keuze op gespoten worden.

RAL 9003 verf

Er zijn verschillende soorten RAL 9003 verf. Denk aan lak voor op deuren en kozijnen of RAL 9003 muurverf. De structuur en het zicht van RAL 9003 verf/lak voor op deuren en kozijnen is heel anders dan de RAL 9003 verf voor muren en plafonds. Laat je vooraf dus goed en duidelijk informeren over de verschillende soorten verf die er binnen een bepaalde kleurcode bestaan en de oppervlaktes waar je de verf voor gaat gebruiken. Je wilt uiteindelijk wel gelijk goed aan de slag met de juiste kleur.

Kleuren laten mengen

Wil je graag een kleur die tussen twee RAL kleuren in zit? Dan kun je verf laten mengen. Let er wel op dat de kleur niet altijd precies zo uitkomt als je denkt. Gemengde verf mag ook niet worden geruild in een winkel, omdat deze speciaal op maat wordt gemengd. Bij De Muurverffabriek kun je online veel inspiratie opdoen en kijken wat je de mooiste RAL kleur vindt. Ook zijn er in diverse speciaalzaken kleine testers te vinden, waarmee je eerst een klein stukje op de muur kunt testen met de kleur naar keuze, voordat je daadwerkelijk begint aan het verven van de gehele oppervlakte. Ook vind je hier overige benodigdheden die onmisbaar zijn als je gaat verven, zoals folie voor over je meubels heen, afplaktape, (muur)rollers, verfbakjes, kwasten en ga zo maar door.