Home Tuin Opties om je fiets bij huis te kunnen stallen

Opties om je fiets bij huis te kunnen stallen

Opties om je fiets bij huis te kunnen stallen

Als Nederlanders zijn we dol op fietsen. We leggen er jaarlijks honderden kilometers op af. En al die fietsen, die moeten natuurlijk wel gestald worden. Wil je weten welke opties je hebt om je fiets netjes, veilig en praktisch bij huis te kunnen stallen? Je leest er alles over in dit artikel.

De eenvoudige oplossing: de fietsbeugel

Het aanschaffen van een fietsbeugel is de eenvoudigste en tevens voordeligste manier om je fiets bij huis te stallen. Het is dan ook niet zomaar dat je dit type fietsenrek veelvuldig in de openbare ruimte tegenkomt. De fietsbeugel werkt simpel: je klemt simpelweg je voorwiel in het fietsenrek, waardoor fietsen op een nette manier naast elkaar kunnen worden gestald, je fiets niet meer om zal vallen en je je fiets er bovendien veilig(er) aan op slot kunt zetten. Je koopt fietsbeugels doorgaans per stuk. Zo kun je dus zelf bepalen hoeveel je ervan nodig hebt.

Voor in de schuur of garage: een hang- of katrolsysteem

Voor het stallen in de schuur of in de garage kun je ervoor kiezen om gebruik te maken van een hang- of katrolsysteem. Een hangsysteem bestaat uit beugels die je aan de muur kunt bevestigen, waaraan je je fiets op kunt hangen. Je kunt vaak twee fietsen boven elkaar ophangen. Ook kun je gebruik maken van een katrolsysteem waarmee je fietsen omhoog kunt takelen. Op beide manieren maak je optimaal gebruik van de ruimte in de schuur of garage en behoud je tevens zoveel mogelijk van het vloeroppervlak.

Het uitgebreide werk: een fietsenstalling

Als je veel fietsen te stallen hebt of simpelweg veel ruimte ter beschikking hebt, kun je er ook voor kiezen om een fietsenstalling te plaatsen. Doorgaans kun je in een fietsenstalling meerdere fietsen op diverse hoogtes stallen. Daardoor kun je vaak op een relatief beperkte ruimte, relatief veel fietsen kwijt. Bovendien is een fietsenstalling ook nog eens behoorlijk diefstalbestendig. Een fietsenstalling kun je los bij het huis plaatsen, maar ook onder een overkapping of zelfs in de garage of schuur.