Home Interieur Nadelen van beton ciré in de badkamer

Nadelen van beton ciré in de badkamer

nadelen beton ciré badkamer

Heb jij onlangs een huis gekocht en ben je dit huis helemaal opnieuw zelf gaan verbouwen? Dan moet je natuurlijk alle muren opnieuw gaan isoleren, en je moet eigenlijk nog veel meer verschillende dingen doen aan je huis, maar er komt een punt dat je iets belangrijks moet gaan doen en dat je huis al snel een ‘af’ gevoel gaat geven. Wat is dit dan precies? Het stuken van al je muren en plafonds natuurlijk. Het is best moeilijk om goed te stuken en daarom kun je dit niet zomaar doen. Daarnaast is het stuken van je badkamer ook weer anders, afhankelijk van welke materialen je gebruikt. Hier vertellen we je in de volgende alinea’s echt alles over.

Wat is beton ciré precies?

In dit artikel bespreken we de nadelen van beton ciré in de badkamer. Zoals je wellicht nu wel door hebt, vanwege bovenstaande alinea, is beton ciré een veelzijdig materiaal waarmee je kunt stuken. Beton ciré wordt ook wel betonstuc genoemd en is een polyvalente stuclaag die je erg goed kunt gebruiken voor het stuken van je badkamer. Je geeft je badkamer namelijk een stijlvolle betonlook als je beton ciré gebruikt en het ziet er dus vooral heel erg mooi uit. Maar misschien was je al van plan om beton ciré voor je badkamer te gaan gebruiken, maar wil je ook wel heel graag de nadelen weten. Daar gaat dit precieze artikel helemaal over.

Er zijn namelijk ook een paar nadelen als je ervoor kiest om beton ciré in jouw badkamer te gebruiken. Maar wat zijn die nadelen dan precies eigenlijk? In de volgende alinea’s hopen we je daar een antwoord op te geven. We willen absoluut niet beton ciré afkraken, maar we willen je graag een realistisch beeld geven van het gebruik van beton ciré, zodat jij na het volledig hebben gelezen van dit artikel een goede afweging kunt maken op welke manier jij jouw badkamer wilt stuken en of je dit met beton ciré wilt doen of eventueel met ander materiaal. Daar doen we het uiteindelijk voor, om jou hierin weer een stukje verder te helpen.

Nadelen van beton ciré in de badkamer

En hoe helpen we je verder? Door ook de precieze nadelen van het gebruik van beton ciré voor jou te schetsen en speciaal voor jou op een rijtje te zetten. Het eerste nadeel is de tijd dat het duurt om beton ciré goed aan te brengen op de muren en het plafond van je badkamer. Je kunt ongeveer ervan uitgaan dat het goed aanbrengen van beton ciré vijf dagen kost. Het aanbrengen van beton ciré moet je natuurlijk door een professioneel stucbedrijf laten doen en hierdoor komen we eigenlijk meteen aan bij het tweede nadeel van het gebruiken van beton ciré en dat is de prijs, aangezien je dan zo’n stucbedrijf voor vijf dagen moet gaan betalen.

Maar misschien is dit ook weer niet een heel groot nadeel. Waarom eigenlijk niet? Omdat als de beton ciré in de badkamer is aangebracht, op zowel de muren als de plafonds, je er jaren plezier van zult gaan hebben. En je zult er niet alleen maar jaren plezier van gaan hebben: het zal er ook nog eens geweldig mooi en goed uit gaan zien. Een echt nadeel kunnen we het dus eigenlijk niet noemen, maar het is wel iets waar je rekening mee moet houden: dat beton ciré niet binnen twee dagen op de muren en plafonds is aangebracht, maar eerder binnen vijf dagen, en dit heeft alles te maken met het feit dat beton ciré in lagen zal worden aangebracht.

Beton ciré: in lagen op je muren en plafonds

Er zijn natuurlijk meer nadelen aan het gebruik maken van beton ciré voor in je badkamer. Anders hadden we misschien dit artikel helemaal nooit geschreven. Een van de volgende nadelen is dat beton ciré absoluut niet geschikt is voor op je badkamervloer. Veel mensen vinden het mooi om een ruimte volledig te stuken met één bepaald soort materiaal, maar dat kan dus helaas niet met beton ciré en daardoor wordt je badkamer niet helemaal volledig als het gaat om hetzelfde materiaal. Maar is dit een reden om beton ciré helemaal niet te gebruiken en ander materiaal te gaan zoeken? Nee, niet per se, maar het is wel een nadeel.

Een ander nadeel is dat beton ciré gevoelig is voor krassen. Zo zijn er andere materialen waarmee je jouw badkamer kunt gaan stuken die minder krasgevoelig zijn. Maar aan de andere kant is beton ciré misschien wel het mooiste materiaal om je badkamer mee te stuken. Dat beton ciré gevoelig is voor krassen, dat is een feit en daar kunnen we helaas niets aan doen. Hopelijk heb je nu de nadelen van beton ciré een beetje op een rijtje, zodat jij zelf kunt bepalen of je beton ciré voor je badkamer wilt gaan gebruiken of juist niet. We hopen dat we je wat duidelijkheid hebben gegeven en wensen je heel veel succes met je nieuwe badkamer.