Home Tuin Mollen verjagen met water werkt niet, maar wat dan wel?

Mollen verjagen met water werkt niet, maar wat dan wel?

Mollen verjagen met water

Er is niets zo vervelend dan wanneer je tuin en gazon er perfect bij ligt, en dat het dan ineens verpest wordt door molshopen. Want bij een mooie tuin horen natuurlijk geen molshopen. De kern van het probleem zijn dan natuurlijk de mollen. Die wil je het liefst zo snel mogelijk weg hebben. Natuurlijk wil je kiezen voor de meest diervriendelijke manier en niet voor bijvoorbeeld een mollenval. Mollen verjagen met water werkt helaas niet, maar gelukkig zijn er ook verschillende manieren om mollen te verjagen zonder het beestje pijn te doen. Lees snel verder voor een aantal tips.

Mollen verjagen met knoflook

Een goede manier is om de mol te verjagen met een geur waar het beestje niet van houdt. Wanneer je deze verspreidt, zal de mol minder geneigd zijn om bij jou in de tuin te komen zitten. De mol heeft een hele goede neus doordat hij zo goed als blind is. Zijn reuk is dus heel belangrijk en een mol houdt niet van sterke geuren. Dat maat het mogelijk om mollen te verjagen met bijvoorbeeld knoflook. Wanneer je dus een aantal teentjes knoflook geplet in de molshopen legt, zal de mol zeker last krijgen van de geur. Het is voor hem dan geen fijne leefomgeving meer en zal een ander plekje opzoeken om te gaan zitten. Je kunt natuurlijk ook andere dingen gebruiken die een sterke geur hebben, zoals ui, eucalyptus of terpentine. 

Mollen bestrijden met carbid

Carbid ken je waarschijnlijk wel van de jaarwisseling, vooral als je uit een landelijke streek komt. Het is heel populair en wordt dan ook veel gebruikt om mee te schieten. Maar je kunt het spul ook gebruiken om mollen uit je tuin te verjagen. Wanneer je het namelijk in contact brengt met water, komt er een gas genaamd acetyleen vrij. Dit heeft een hele penetrante geur die nog veel erger is dan knoflook of terpentine. De mol heeft dan ook een enorme hekel aan deze geur en zal snel weggaan uit jouw tuin.