Home Bouw Mogelijkheden van een kookgroep aansluiten

Mogelijkheden van een kookgroep aansluiten

kookgroep aansluiten

Wanneer je kiest voor een nieuwe keuken, dan is het aannemelijk dat je ook kiest voor een nieuw fornuis. Dit kan zijn op gas, maar aannemelijker is dat je kiest voor keramisch of inductie. Wanneer dit het geval is, dan zal je in de groepenkast vaak een extra groep moeten aansluiten. Het installeren van een zogeheten ‘kookgroep’ in de groepenkast kan op verschillende manieren. Dit kan op verschillende manieren. Allereerst is het belangrijk te bepalen welke kookgroep of je gaat installeren. Dit is afhankelijk van het maximale vermogen welke jouw elektrische kookplaat nodig heeft. Om je te laten zien wat er allemaal mogelijk is, hebben we de verschillende mogelijkheden voor je in kaart gebracht.

Goede voorbereiding

Allereerst is het belangrijk alles goed voor te bereiden. Doordat het aansluiten van een kookgroep op je groepenkast een absoluut specialisme is, is het verstandig hiervoor een ervaren elektricien in te huren. Een erkend elektricien kan een dergelijke klus namelijk veilig en netjes voor je in orde maken. Ga je toch zelf aan de slag, dan is het belangrijk dat je beschikt over het juiste gereedschap, want niets is zo vervelend dan het uitvoeren van een klus zonder het goede gereedschap. Naast het feit dat het een stuk langer duurt, is het simpelweg ook gewoon ontzettend gevaarlijk.

Tip: zoek jij een goede elektricien in Haarlem? Informeer eens bij deze elektricien in Haarlem naar de mogelijkheden.

Waar plaats je de kookgroep?

Tijdens het plaatsen van een fornuisgroep, is het belangrijk te zorgen voor een goede aansluiting. Daarnaast is het ook van belang dat ze goed worden gezekerd. Dit gebeurt vaak met een 1 fase fornuisgroep of een 3 fase fornuisgroep. Uiteraard is het wel van belang, dat ook de aansluiting van het bedrijf dat energie levert voldoende is gezekerd voor het toevoegen van extra vermogen. Is dit niet het geval, dan kan dit zorgen voor kortsluiting met ernstige schade tot gevolg.

Standaard 1 fase groep gebruiken

In veel van de gevallen, wordt er voor het aansluiten van een fornuisgroep gebruik gemaakt van een 1 fase groep. Je kunt namelijk een 1 fase fornuisgroep op verschillende fasen aansluiten. Zo kun je deze aansluiten op zowel de 1 fase groepenkast, maar ook op één van de 3 fasen wanneer je gebruik maakt van een groepenkast bestaande uit 3 fasen. Wel is het belangrijk, dat voordat je aan de slag gaat of iemand inhuurt om de klus te klaren, je zeker weet dat je stroomnet hiervoor geschikt is. Je kunt namelijk wel een extra groep willen laten aansluiten, maar wanneer het stroomnet simpelweg niet genoeg capaciteit levert, zal dit niet gaan lukken.