Home Bouw Met deze slimme opties maak je het inbrekers lastig

Met deze slimme opties maak je het inbrekers lastig

inbrekers lastig maken

Niemand zit te wachten op inbrekers. Je moet er niet aan denken dat andere mensen er met jouw spullen vandoor gaan en schade in jouw huis aanbrengen. Je kunt de dieven te slim af zijn of het in elk geval een stuk lastiger maken door te kiezen voor de beste sloten op de deuren. Zien inbrekers dat je niet bezuinigd hebt op de sloten, dan zoeken ze vaak hun heil al elders.

Zo schrik je inbrekers al op voorhand af

Kijken we naar de sloten in ons land, dan zien we dat de cilindersloten veruit het meest gebruikt worden. Dat is niet voor niets. Met cilindersloten maak je het de inbrekers al een stuk moeilijker. Kies je voor cilindersloten en voor een camerasysteem, dan weet je bijna zeker dat de inbrekers liever een deurtje verder gaan. Als ze een camera zien hangen – of die nou werkt of niet – zakt ze de moed vaak al in de schoenen.

Ideaal voor woningen en bedrijfspanden

Wat betreft de sloten doe je er zeer verstandig aan om voor cilindersloten te kiezen. Een dergelijke set bestaat onder meer uit een slotcilinder, waarbinnen gewerkt wordt met pinnen die in een reeks gerangschikt zijn. Deze pinnen werken vervolgens volgens het patroon op de sleutel. Dat betekent dus dat je het slot alleen kunt openen met het slot met het juiste patroon. Alleen dan kan de sleutel van het slot en kun je de deur openen. Behalve dat je cilindersloten in woningen ziet, zie je ze ook steeds vaker bij bedrijfspanden Dat zegt al wel heel veel over de deugdelijkheid van deze sloten.

Veranderen van de rangschikking van de pinnen in het slot

Het kiezen van een cilinderslot heeft nogal wat voordelen. Ze zijn boven alles erg veilig, helemaal als je kiest voor een gecertificeerde uitvoering van het cilinderslot. Bovendien zijn deze sloten gemakkelijk te vervangen. Je hoeft namelijk niet meteen heel het slot te verwijderen. Het vervangen van een slot is niets meer dan het veranderen van de rangschikking van de pinnen.

Je hebt te kiezen uit verschillende cilinders

Ten opzichte van andere sloten zijn cilindersloten bovendien niet al te duur. Wat betreft de cilinders heb je overigens nogal wat te kiezen. De meest gebruikte is het profielcilinder, met dus aan beide kanten een sleutelgat. Dit slot heeft een standaard lengte van 60 millimeter en wordt om die reden ook wel een 30/30 slot genoemd. Verder onderscheiden we nog de knopcilinder en de halve cilinders.