Home Tuin Met deze handige tools kan jij jouw tuin onderhouden

Met deze handige tools kan jij jouw tuin onderhouden

Grasmaaier

De zomer staat weer voor de deur en dat betekent dat we willen dat onze tuin er weer tip top in orde uitziet. Maar, om dit te bereiken, is het natuurlijk belangrijk dat we onze tuin zo goed mogelijk onderhouden. In dit artikel lees je meer over welke tools je nodig hebt om jouw tuin zo mooi mogelijk te houden.

Grasmaaier

Om te beginnen, kan natuurlijk de grasmaaier niet ontbreken. Wanneer je tuin bestaat uit uitgestrekte, mooie grasvelden, dan wil je dat deze er zo netjes mogelijk bijstaan. Een grasmaaier is hiervoor dan ook essentieel. Je hebt natuurlijk enorm veel verschillende grasmaaiers. Zo heb je grasmaaiers die je zelf met de hand moet bedienen, maar er zijn ook grasmaaiers die de hele dag door jouw mooie gazon bewerken zonder dat je zelf iets hoeft te doen. Kijk bijvoorbeeld op Toolnation voor verschillende soorten grasmaaiers.

Bladblazers

Daarnaast is een bladblazer altijd handig om in de schuur te hebben staan. De bladblazer is vooral een erg handig apparaat in de herfst wanneer de bomen hun bladeren verliezen. Er zijn verschillende soorten bladblazers. Zo heb je handmatige bladblazers en rugzakblazers die op de rug worden gedragen en krachtiger zijn. Sommige bladblazers hebben ook een functie voor het versnipperen van bladeren, zodat ze kunnen worden gebruikt voor compostering. Ga voor informatie over bladblazers naar deze website.

Hakselaar

Heb je al het natuurlijke afval in je tuin bij elkaar geraapt? Dan kan je met een hakselaar de takken en ander tuinafval verkleinen. Een hakselaar werkt door takken en ander tuinafval door een reeks van messen heen te voeren die het materiaal in kleine stukjes snijden. Deze kleine stukjes kan je dan weer gebruiken als compost, of kan je gewoon afvoeren naar de vuilnisbak of naar de composthoop.

De verticuteermachine

Verder heb je nog de verticuteermachine. Deze machine gebruik je om dood gras, mos, onkruid en andere ongewenste materialen uit het gazon te verwijderen en de bodem zo te beluchten. Deze machine maakt verticale sneden in het gazon. Hierdoor kunnen lucht, water en voedingsstoffen beter bij de wortels van het gras komen. Door regelmatig de verticuteermachine te gebruiken, kan je jouw gazon er extra gezond en mooi bij laten staan.

Jouw tuin bijhouden is misschien wel jouw hobby, en kan je een stuk makkelijker en leuker maken door de juiste machines te gebruiken. Zo kun je bijvoorbeeld je gazon er altijd mooi bij laten staan met een automatische grasmaaier, en door de verticuteermachine te gebruiken.