Home Bouw Magazijn inrichten: tips en advies

Magazijn inrichten: tips en advies

magazijn inrichten

Een magazijn inrichten kan zonder enige voorbereiding best lastig zijn. Je dient op enkele zaken te letten bij het inrichten van je magazijn om optimaal gemak te kunnen hebben van de ruimte die je hebt. Hieronder tips en advies over een magazijn inrichten.

Soorten producten

Wat voor producten verkoop je vooral? Zijn dit grote producten die veel ruimte innemen of vooral klein materiaal? Als je veel gebruik maakt van klein materiaal is het een aanrader om stellingkasten met bakjes neer te zetten in het magazijn. Zijn het vooral grote onderdelen of producten, dan is wellicht het bewaren en vervoeren op pallets of in grote kratten een betere optie.

Stellingen

Er zijn diverse soorten stellingen verkrijgbaar. Heb je medewerkers die orders in moeten pakken? Dan zijn doorrolstellingen wellicht een goede oplossing omdat je de stelling van alle kanten in kunt kijken en zo direct het juiste product kunt pakken. Bij een legbordstelling kun je gebruik maken van doosjes die je in de stelling plaatst, zodat je producten makkelijk kunt pakken. Als je vervolgens de doosjes bestickerd, weet je ook zeker dat je het juiste artikel in handen hebt.

Wegwijzers

Heb je een groot magazijn? Dan is het goed om de vloer te voorzien van bewegwijzering of om bordjes te plaatsen met de juiste stellingnummers, de producten per gangpad of een andere logische methode voor het bereiken van de verschillende plekken in het magazijn. Wordt er gewerkt met een heftruck in bepaalde paden? Dan is het extra veilig om bepaalde gebieden te markeren met een gele waarschuwingssticker op de vloer.

Inpaktafels

Nadat je medewerkers orders hebben ingepakt, dienen deze uiteraard ook op de juiste manier te worden verstuurd naar de klant. Het is hiervoor ideaal om een hoekje met inpaktafels te hebben. Zorg voor voldoende verpakkingsmateriaal, tape en etiketten om ervoor te zorgen dat je bestellingen netjes bij de klant belanden. Op Dozenmagazijn.nl kun je eenvoudig de juiste dozen bestellen voor jouw producten. Door telkens een grote hoeveelheid verschillende maten in te kopen, ontvang je ook vaak extra korting op je bestelling. Dit scheelt weer geld wat je ergens anders voor kunt gebruiken binnen je bedrijf.

Whiteboard

Begin je de maandagochtend vaak met een kort overleg om de week te starten? Dan is een whiteboard erg handig om te gebruiken in het magazijn. Je kan dit whiteboard overal naartoe rijden en vervolgens kunnen medewerkers na afloop nog eens rustig nalezen wat er opgeschreven is tijdens het overleg.