Home Tuin Lieveheersbeestjes gebruiken om bladluis te bestrijden

Lieveheersbeestjes gebruiken om bladluis te bestrijden

Lieveheersbeestjes om bladluis te bestrijden

Bladluizen kunnen een ware plaag zijn voor planten in de tuin. Gelukkig zijn er verschillende manieren om deze insecten te bestrijden zonder toevlucht te nemen tot giftige pesticiden. Wil je graag op een natuurlijke manier je tuin beschermen tegen bladluis? Dan zijn lieveheersbeestjes een goede oplossing! Deze kevertjes zijn namelijk dol op bladluizen en kunnen op een efficiënte manier de plaag bestrijden.

Wat is bladluis?

Bladluizen zijn kleine insecten die zich voeden met de sappen van planten. Dit doen ze door met hun monddelen delen van de plant aan te prikken en vervolgens het sap op te zuigen. Hierdoor kunnen ze flinke schade aanrichten aan de plant, waardoor deze verzwakt en uiteindelijk kan afsterven. Bladluizen hebben de neiging om in groepen te leven en kunnen snel een plaag vormen als ze niet op tijd worden bestreden. De beestjes zijn niet alleen vervelend voor planten, maar kunnen ook ziekten verspreiden en de groei van planten belemmeren. Ze kunnen bovendien honingdauw produceren, een kleverige stof die de groei van schimmels en zwammen bevordert en bladeren en bloemen kan verkleuren.

Lieveheersbeestjes eten bladluizen

Lieveheersbeestjes zijn niet alleen er schattig en iconisch insecten, maar ze zijn ook zeer nuttig in de tuin omdat ze zich voeden met bladluizen. Ze zijn dus een goed wapen om bladluis te bestrijden. Het zijn echte roofdieren die in staat zijn om grote hoeveelheden bladluizen te eten en op die manier de populatie van deze insecten terug te dringen.

Lieveheersbeestjes voeden zich met de eitjes en larven van bladluizen. Ze kunnen wel tot wel 100 bladluizen per dag eten, waardoor ze een perfecte natuurlijke bestrijding vormen. Het is daarom verstandig om deze diertjes aan te trekken naar je tuin en ze hun gang te laten gaan.

Lieveheersbeestjes eten bladluizen

Hoe kun je lieveheersbeestjes aantrekken?

Er zijn verschillende manieren om dit te doen. Je kunt bijvoorbeeld bloemen planten die aantrekkelijk zijn voor lieveheersbeestjes, zoals koriander, kamille en brandnetel. Daarnaast kun je ook lieveheersbeestjeskasten ophangen, waarin de kevertjes kunnen schuilen en zich kunnen voeden.

Mocht je toch te maken krijgen met een bladluisplaag, dan kun je larve van lieveheersbeestjes ook kopen bij Biogroei. Het is belangrijk om de larve van lieveheersbeestjes ’s avonds of ’s nachts uit te zetten bij de planten die het meest zijn aangetast. Dit kan bijvoorbeeld door de diertjes in een speciale zak te kopen en vervolgens uit te strooien over de planten.

Lieveheersbeestjes zijn je redder in nood in tegen bladluis

Kortom, lieveheersbeestjes zijn een efficiënte en natuurlijke manier om bladluis te bestrijden in je tuin. Door aantrekkelijke planten te plaatsen en lieveheersbeestjeskasten op te hangen, kun je deze diertjes aantrekken en zo voorkomen dat de bladluis zich verspreidt. Mocht je toch een plaag hebben, dan zijn lieveheersbeestjes ook een goede oplossing om de bladluizen te bestrijden.