Tijdens de coronacrisis zijn er steeds meer ondernemers die in de problemen komen. In korte tijd heeft deze crisis voor ongekende gevolgen en omzetdalingen in diverse sectoren gezorgd. Naast de horeca is ook de bouw een van de sectoren die last heeft van de crisis. Nog altijd is het onduidelijk hoe lang dit allemaal gaat duren en wat de gevolgen zullen zijn.
Op dit moment zijn er al veel ondernemers die te maken krijgen met tijdelijke liquiditeitskrapte. Het afsluiten van een zakelijk krediet kan de oplossing zijn om de coronacrisis te overbruggen. Lees in onderstaand artikel meer over een overbruggingskrediet voor bedrijven in de bouw.
Wat is een overbruggingskrediet?
Het overbruggingskrediet is bij veel mensen bekend als hypothecaire structuur, maar in dit artikel gaan we het hebben over een overbruggingskrediet voor bedrijven. Bij tijdelijke liquiditeitskrapte, bijvoorbeeld door de coronacrisis, kan een overbruggingskrediet een oplossing zijn. Een kortlopende externe financiering kan genoeg zijn om een tegenvallend seizoen of uitstaande vorderingen te overbruggen. Vandaar ook de benaming: overbruggingskrediet.
Wanneer als bouwbedrijf kiezen voor een overbruggingskrediet?
Heb je als bedrijf in de bouwsector te maken met een tegenvallend seizoen door de huidige crisis? Dan is een overbruggingskrediet de meest effectieve manier om als onderneming te anticiperen op liquiditeitskrapte. Een groot voordeel van een krediet, is dat je enkel geld opneemt wanneer dit echt nodig is.
Anticiperen is bij een overbruggingskrediet ontzettend belangrijk. Zijn er geen maatregelen getroffen voordat de krapte in liquiditeit ontstaan? Dan is het vaak al te laat voor een overbrugging. Als bouwbedrijf is het nodig om voordat de krapte ontstaat een overbruggingskrediet af te sluiten. Op deze manier heb je als onderneming een buffer voor de tegenvallende periode, maar kunnen de piekmomenten na de crisis wel optimaal benut worden. Zo vermijd je “gaten” in de kasstromen van je bedrijf en zorg je voor maximale omzet in het hoogseizoen.