Home Zelf bouwen Tips voor laminaat tegen de muur plaatsen

Tips voor laminaat tegen de muur plaatsen

laminaat tegen muur

Het is misschien iets voor je niet zo snel aan denkt, maar toch komt het steeds vaker voor: laminaat tegen de muur plaatsen in plaats van (alleen maar) op de grond. Er zijn verschillende redenen om dit te doen. Het geeft namelijk een hele andere uitstraling aan je woonruimte en zorgt voor een chique of juist stoer design. Daarnaast is het ook nog eens een goede manier om oneffenheden weg te werken. Daarom zijn hieronder een paar handige tips uitgelegd om laminaat tegen de muur te plakken.

Laminaat tegen de muur: welke richting?

Je kunt ervoor kiezen om het laminaat horizontaal of verticaal tegen de muur te leggen. Wanneer je het horizontaal plaatst, krijg je een soort baksteenpatroon. Een verticaal patroon zorgt er juist voor dat de ruimte hoger lijkt, want je ogen worden omhoog getrokken om het laminaat helemaal te kunnen zien. Je kunt ook nog kiezen voor een visgraatpatroon. Dit is niet zo gemakkelijk als simpel horizontaal of verticaal, maar het resultaat zal wel heel erg mooi zijn.

Laminaat op de muur bevestigen

Je kunt het laminaat niet zomaar tegen te muur plakken of zetten. Je hebt geen ondervloer nodig, wat je wel nodig hebt wanneer je laminaat op de grond plaatst. Het is wel de bedoeling dat je de vloer met behulp van rachels tegen de muur bevestigt. Dit zijn houten latten die je tegen de muur boort. Door deze rachels kun je op een makkelijke manier kabels wegwerken die anders in de weg zitten.

Welk type laminaat is geschikt?

In principe is elk type laminaat wel geschikt om tegen de muur te plaatsen. Het is maar net de uitstraling waar je voor kiest. Een strak wit of zwart laminaat zorgt voor een robuuste uitstraling. Je hebt ook laminaat met een patroontje als je een iets vrolijkere ruimte wilt hebben.

Laminaat tegen de muur leggen doe je zo