Home Zelf bouwen Klussen rond het huis? Bestel een rolsteiger!

Klussen rond het huis? Bestel een rolsteiger!

rolsteiger

Wanneer je een klus buiten of in huis hebt waarbij je op hoogte moet werken, is het verstandig goed na te denken over het soort steiger dat je hiervoor wilt gebruiken. Zoek je een sterke, stabiele en betrouwbare steiger die je op een vlakke ondergrond eenvoudig kunt verplaatsen? Dan kies je voor een rolsteiger!

Wat is een rolsteiger?

Een rolsteiger is een steiger die bestaat uit een of meerdere werkvloeren en is voorzien van wielen waarmee je de steiger eenvoudig verplaatst.

Waarom je kiest voor een rolsteiger?

Een rolsteiger is een combinatie van de voordelen van een uitschuifladder en een trapladder. Een uitschuifladder biedt hoogte maar is minder stabiel, een trapladder is stabiel maar heeft minder hoogte. Een rolsteiger biedt zowel hoogte als stabiliteit. Het beste van twee werelden dus! Maar er zijn meer voordelen.

Flexibiliteit

Zolang een rolsteiger op een vlakke ondergrond staat, kan hij zowel binnen als buiten worden gebruikt. Bovendien zijn veel rolsteigers in hoogte verstelbaar, wat bijvoorbeeld handig is als je in een woning werkt met verschillende plafondhoogtes.

Mobiliteit

Een rolsteiger hoef je niet telkens te demonteren en opnieuw op te bouwen als je hem wilt verplaatsen. Ook hoef je hem niet op te tillen om te verzetten. Een rolsteiger heeft namelijk wielen waarmee je de steiger eenvoudig verplaatst. Ieder wiel heeft een stevige vergrendeling die je vast zet zodra de rolsteiger op zijn plaats staat, zodat hij niet gaat wiebelen als je op het werkplatform staat.

Veiligheid

Rolsteigers bestaan uit verschillende horizontale, verticale en diagonale buizen, waardoor ze heel stevig zijn. Bovendien geeft deze constructie extra stabiliteit aan de steiger en gaat hij, mits hij staat op een vlakke ondergrond, niet wiebelen. Het werkplatform is verstevigd zodat je zwaarder materiaal en gereedschap bij je kunt dragen als je de steiger gebruikt. Voor het opbouwen van een rolsteiger heb je geen certificaat nodig. Wel is het verstandig je goed te verdiepen in de instructies voordat je begint met opbouwen.

Wat is het verschil tussen een rolsteiger en een kamersteiger?

Een rolsteiger is voornamelijk voor buitengebruik, maar kan ook prima binnen gebruikt worden. Een kamersteiger is, zoals de naam al zegt, alleen geschikt voor gebruik binnen. Daarnaast bestaat een kamersteiger uit eenvoudiger onderdelen dan een rolsteiger, waardoor een kamersteiger sneller opgebouwd kan worden. Hoewel kamersteigers sterk en stabiel zijn, kunnen rolsteigers vaak wat meer gewicht aan en zijn ze sterker.

Heb je een klus buiten of binnen, werk je op hoogte en wil je een betrouwbare steiger? Dan is het verstandig een rolsteiger te bestellen. Een rolsteiger bestellen doe je snel en eenvoudig online bij verschillende aanbieders, waaronder SteigerCentrum. Het geeft je de zekerheid van betrouwbaar werkmaterieel waarmee je veilig op hoogte werkt.