Home Zelf bouwen Kabels trekken? Drie tips die je zeker van pas gaan komen!

Kabels trekken? Drie tips die je zeker van pas gaan komen!

kabels trekken

Het kan nog een hele klus zijn: het trekken van kabels. Allemaal hebben we ze wel in huis en als je iets aangesloten moet hebben, ontkom je niet aan dit karwei. Gelukkig is het met een aantal praktische tips een fluitje van een cent.

Tip 1. Werk niet alleen

Met zijn tweeën gaan de meeste klusjes net wat beter en vaak ook sneller. Dit is dus voor het trekken van kabels niet anders. Vraag altijd een goede vriend of familielid om je even te helpen. Dit is vooral handig bij het aangeven van kabels. De in- en uitvoer plekken zitten namelijk vaak te ver van elkaar, bijvoorbeeld in een andere ruimte of op een andere verdieping. Het is dan wel zo handig als je op de ene plek iemand hebt om de kabels door te geven en zelf op de plek van bestemming de kabels aan kunt pakken.

Tip 2. Het juiste gereedschap

Naast het inschakelen van hulp is ook het gebruik van het juiste gereedschap van groot belang. Niet voor niets luidt het spreekwoord “goed gereedschap is het halve werk”. Denk hier dus zeker aan als je met een klus aan de gang gaat. Het gereedschap dat bij het trekken van kabels handig is, is op zijn minst een striptang en een trekveer. Met de striptang kun je eenvoudig een klein stukje isolatiemateriaal van de draad verwijderen. Een trekveer gebruik je om de kabels door een buis of leiding te trekken. Ze zijn te koop in verschillende lengtes, dus zorg dat je er een hebt die geschikt is voor de klus.

Tip 3. Gebruik andere kabels

Wat ook een handige, maar vooral erg praktische tip is, is om bestaande kabels te gebruiken om nieuwe kabels aan vast te binden. Op deze manier kun je de bestaande kabel als soort trekveer gebruiken. Ga je aan de slag met het netwerk voor je internetverbinding dan is het gebruik van een ethernet kabel handig.

Leek het trekken van kabels je een ingewikkeld klusje waar je op voorhand al een beetje stress van krijgt? Dan kun je nu vol goede moed aan de slag. Met bovenstaande tips heb jij in no time de aansluiting die je wenst.