Home Tuin Jacuzzi ingraven: de voor- en nadelen!

Jacuzzi ingraven: de voor- en nadelen!

Jacuzzi ingraven

Een jacuzzi in de tuin, wie wil dat nou niet? Heerlijk ontspannen wanneer je maar wilt. Als je het niet mooi vindt staan in de tuin, kun je natuurlijk er ook voor kiezen om de jacuzzi in te graven. Op deze manier “verdwijnt” hij en hierdoor wordt het iets mooier. Er zijn nog meer voordelen voor het ingraven van de jacuzzi, maar ook wat nadelen. Ze zijn hieronder voor je op een rijtje gezet.

Voordelen van de jacuzzi ingraven

Ten eerste is het een stuk mooier. De buitenkant van een jacuzzi is namelijk niet erg mooi. Door hem in te graven hoef je er niet meer tegenaan te kijken. Daarnaast krijgt de tuin een luxe uitstraling wanneer de jacuzzi in is gegraven.

Een ander voordeel is dat je minder tijd kwijt bent aan onderhoud. Je hoeft de buitenkant namelijk niet meer te poetsen! Nou heeft de buitenkant van de jacuzzi sowieso al niet veel onderhoud nodig, maar alle beetjes helpen, toch?

Tot slot is het natuurlijk ook gemakkelijker om in de jacuzzi te stappen wanneer deze ingegraven is. Dat geldt wel vooral wanneer de jacuzzi half in de grond is gegraven. Je kunt namelijk gewoon op de rand gaan zitten en je op deze manier in de jacuzzi laten zakken. Het is wel gemakkelijker om eruit te stappen wanneer hij helemaal ingegraven is. Je hoeft namelijk alleen maar eruit te stappen en je kunt meteen weglopen!

Nadelen van de jacuzzi ingraven

Iets waar veel mensen geen rekening mee houden wanneer ze een jacuzzi ingraven, is dat je eromheen genoeg ruimte moet houden voor technisch onderhoud. Om de paar jaar heeft de jacuzzi namelijk technisch onderhoud nodig, en de persoon die dit doet moet er natuurlijk wel goed bij komen.

Daarnaast is de ruimte rondom de ingegraven jacuzzi altijd vochtig. Dit kan komen door grondwater of regen. Door dit water blijft de technische ruimte ook vochtig waardoor je meer kans hebt op een defect. Ook moet je natuurlijk af en toe de jacuzzi schoonmaken en dat wordt wel iets moeilijker wanneer hij ingegraven is. Je zult dan op je knieën moeten om overal goed bij te kunnen.

Zo graaf je je jacuzzi goed in

Als je er toch voor kiest om de jacuzzi in te graven, zorg dan dat dit goed gebeurt. Als je zelf niet weet hoe het moet, laat het dan iemand anders doen. Zorg ook voor een flinke kuip, het liefste van beton. Let er daarnaast ook op dat er een goede afwatering is.