Home Tuin Hout voor buiten: welk soort is het meest geschikt?

Hout voor buiten: welk soort is het meest geschikt?

Hout voor buiten

Als je een nieuwe tuinhuis of schuur wilt bouwen, of misschien wel een hele nieuwe tuin, dan is het belangrijk om goed hout te kiezen. Er zijn veel verschillende soorten hout verkrijgbaar, maar welk is nu het meest geschikt voor buitengebruik? In dit artikel bespreken we de vijf meest voorkomende soorten hout: Douglas hout, Meranti hout, Vurenhout, Eikenhout en Grenenhout. Zo wordt het juiste tuinhout kopen ineens een stuk eenvoudiger.

Douglas hout

Douglas hout is een veelgebruikte optie voor buitengevels van tuinhuizen en schuren, omdat het licht van gewicht en duurzaam is. Het is beschikbaar in verschillende kleuren, die kunnen variëren van lichtbruin tot roodachtig bruin. Douglas hout is weerbestendig en heeft een mooie, gladde uitstraling. Het nadeel is dat Douglas hout iets duurder is dan andere opties.

Meranti hout

Meranti hout is een van de meest duurzame soorten hout, wat het ideale materiaal maakt voor buitengebruik. Het is ook licht van gewicht en gemakkelijk te bewerken. Meranti hout is beschikbaar in verschillende kleuren, waaronder roodbruin en donkerrood. Meranti hout heeft een klassieke look die er goed uitziet in veel tuinen. Een nadeel van Meranti hout is dat het wat zacht is, dus het kan gemakkelijk beschadigd raken.

Vurenhout

Vurenhout is één van de meest veelzijdige soorten hout. Het is licht van gewicht, gemakkelijk te bewerken en goedkoop. Vurenhout is bestand tegen vocht en rot niet snel, maar het heeft ook een minder mooi uiterlijk. Als je op zoek bent naar een goedkope manier om je tuinhuis of schuur te bouwen, dan is vurenhout een goede optie. Nadelen van vurenhout zijn dat het makkelijk kan splinteren en niet erg duurzaam is.

Eikenhout

Eikenhout is een duurzame, sterk houtsoort die geschikt is voor buitengebruik. Het heeft een mooie, warme kleur en kan veel jaren meegaan. Eikenhout is een van de beste keuzes als je op zoek bent naar een houtsoort die bestand is tegen allerlei weersomstandigheden. Een nadeel echter is dat eikenhout erg duur is.

Grenenhout

Grenenhout is ook geschikt voor buitengebruik en heeft een lange levensduur. Het is sterk, duurzaam en relatief goedkoop. Grenenhout heeft ook een mooie kleur en uitstraling. Het is een traditionele keuze voor tuinhuizen en schuren, maar het kan ook worden gebruikt voor andere buitengebouwen. Het grootste nadeel van grenenhout is dat het helaas niet zo goed bestand is tegen vocht.

Al met al zijn er veel verschillende soorten hout die geschikt zijn voor buitengebruik. In dit artikel hebben we de vijf meest voorkomende besproken, waaronder Douglas hout, Meranti hout, Vurenhout, Eikenhout en Grenenhout. Kijk goed naar je budget en de look die je wilt bereiken bij het kiezen van het juiste hout voor buitengebruik. Uiteindelijk is de beste optie afhankelijk van wat jij het belangrijkste vindt voor je project. Via Houtindetuin.nl vind je allerlei prachtige opties.