Home Bouw Hoe vind je de juiste stukadoor voor jouw klus?

Hoe vind je de juiste stukadoor voor jouw klus?

glad gestucte muur

Wanneer je op zoek bent naar een stukadoor, dan zoek je er natuurlijk eentje die zijn of haar werk goed uitvoert. Het kan echter lastig zijn om de juiste stukadoor te vinden. Dit is met name het geval als je zelf niet zoveel verstand hebt van de te verrichten werkzaamheden. In dat geval weet je natuurlijk niet waar je op moet letten. Ben jij benieuwd waar je op moet letten tijdens het uitzoeken van de juitse stukadoor? Lees dan snel verder. In deze blog geven we je namelijk enkele tips die je hierbij kunnen helpen.

Hoe gaat een goede stukadoor te werk?

Een goede stukadoor levert een opdracht zo snel mogelijk maar vooral netjes op. Daarbij wordt altijd rekening gehouden met de persoonlijke wensen en behoeften die je hebt. Er bestaat voor elke wens wel een manier van stucen. Denk bijvoorbeeld aan het waterdicht stucen van een badkamer of keuken. Een stukadoor kan ook pleisterwerk en raapwerk aanbrengen bij een muur die al behoorlijk vlak en recht is. Ook voor pleisterwerk van plafonds en ruwe muren weten stukadoors hoe ze te werk moeten gaan. Je kunt natuurlijk van tevoren lastig inschatten of de stukadoor die je op het oog hebt dit op de juiste manier kan uitvoeren. Het is daarom erg belangrijk om van tevoren reviews van het desbetreffende bedrijf te lezen. Zo krijg je voorafgaand aan de opdracht een duidelijk beeld van de plus-en minpunten van het bedrijf. Vroeger was het erg lastig om eerlijke reviews te lezen, maar de komst van het internet heeft dit gelukkig een stuk makkelijker gemaakt. Zoek maar eens op stukadoor in Den Haag en de bedrijven en de reviews vliegen je om de oren!

Verschillende manieren van stucen

Naast pleisterwerk en raapwerk zijn er ook nog andere manieren van stucen. Denk hierbij aan het het professioneel aanbrengen van lijsten en ornamenten voor een klassieke versiering in een pand. Dat kan bij zowel wanden als plafonds. Bij plafonds kun je bijvoorbeeld denken aan rozetten rondom een hanglamp. Ook buiten stucwerk is weer een vak apart. Een goede stukadoor maakt uw buitengevel, buitenmuren of buiten plafonds weer als nieuw. Het geeft uw pand een mooie uitstraling. Omdat de kwaliteit van het stucwerk van grote impact is op de uitstraling van jouw woning wil je natuurlijk dat dit goed gebeurt. Je kunt hier het beste op voorhand rekening mee houden. Zo kun je namelijk de stukadoor vinden die het beste is in het vakgebied dat jij nodig hebt. Het ene bedrijf is immers gespecialiseerd in de ene tak van sport en het andere bedrijf weer in het andere.