Home Bouw Hoe kun je een nieuw bedrijfspand of magazijn financieren?

Hoe kun je een nieuw bedrijfspand of magazijn financieren?

magazijn bouwen

Ben je op zoek naar je eerste eigen bedrijfspand of magazijn en ben je de mogelijkheden aan het verkennen om dit te financieren? Dan schetsen wij hieronder de mogelijkheden om een nieuw bedrijfspand of magazijn te financieren.

Lening

Is er een mogelijkheid om een gedeelte zelf te financieren en heb je voor de rest een lening nodig, dan zijn er genoeg banken die diverse oplossingen aanbieden. Er zijn diverse speciale bedrijfskredieten te verkrijgen en af te sluiten. Vrijwel altijd bij het afsluiten van een lening voor een bedrijfspand of magazijn dien je zelf ook een gedeelte aan eigen middelen in te brengen, zodat de bank jouw de lening kan verschaffen. Kijk hierbij rond bij verschillende banken voor de voorwaarden per bank, rente per bank die je dient te betalen en de looptijd van de lening. Lees vervolgens ook goed alle kleine lettertjes van het contract door wat je afsluit.

Leasing

Heb je weinig of niet voldoende eigen middelen om een lening af te sluiten, dan is het vaak ook mogelijk om een bedrijfspand of magazijn te leasen. Een bank of financierder zal dan in opdracht van het bedrijf een pand aankopen en dit vervolgens laten leasen door het bedrijf. Het bedrijf betaalt de bank of financierder dan maandelijks een bepaald bedrag. Vaak lopen deze contracten standaard vijftien jaar en is er daarna de mogelijkheid voor het bedrijf om het pand alsnog zelf te kopen. Dit heet vaak on balance financiële leasing. Bij off balance operationele leasing is er niet perse de intentie om het pand na de looptijd van het contract ook daadwerkelijk te kopen.

Privé financiering

Heb je zelf voldoende eigen middelen, dan kun je het pand ook zelf aankopen en aan je bedrijf verhuren. Ook kun je extra bedrijfspanden of magazijnen aankopen en dit vervolgens weer verhuren aan andere bedrijven, zodat je altijd bepaalde huurinkomsten hebt. Vaak kun je deze panden ook gedeeltelijk financieren met behulp van een hypothecaire lening. Deze voorwaarden verschillen per verstrekker of bank.

Voor zakelijk financieren bestaan dus diverse mogelijkheden. Kijk voordat je een contract tekent en afsluit altijd goed wat er precies in het contract staat, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Het kan namelijk nogal vervelend uitpakken als je een contract voor langere tijd tekent, het contract niet goed doorleest en elke maand extra kosten dient te betalen. Huur desnoods een specialist in die er extra goed naar kan kijken.