Home Bouw Hoe kies je de juiste CV-ketel?

Hoe kies je de juiste CV-ketel?

radiator

Wanneer je een centrale verwarmingsketel moet kiezen heb je veel keuze. De verschillende merken die je kunt kopen, energiezuinigheid tot hoe de systemen werken. Er is veel mogelijk en te koop. Daarom vertellen wij je graag meer over hoe je de juiste CV-ketel kunt kiezen en waarop je moet letten. Zodat je niet alleen geniet van heerlijk warm water uit de kraan of het goed kunnen verwarmen van een woning. Maar ook van de besparing die de juiste keuze je geeft.

Wat heb je in een woning nodig

Elke woning is anders en dus ook de behoefte om te verwarmen of warmwater voorziening die nodig of gewenst is. Het moet dus echt afgestemd zijn op het type woning en hoeveel je als gezin verbruikt. Zo kun je bij verwarmingswinkel CVkoopjes centrale verwarming vinden dat past bij jouw woning. Waarbij je verzekerd bent van de beste systemen die ook nog eens energiezuinig zijn. Wat zeker zo belangrijk is in deze tijd.

Een andere behoefte die er kan zijn is waar er tegelijkertijd warm water gebruikt kan worden of de hoeveelheid punten met warm water. Zo is voor een normale douche een CW3-ketel ruim voldoende. Maar wil je een bad snel vullen of heb je meerdere badkamers. Dan heb je veel meer aan een CW4-ketel of CW5-ketel.

Niet de grootste maar de juiste CV-Ketel is de beste keuze

Als je het voorgaande gelezen hebt denk je misschien wel dat de CW5-ketel of een van de grootste cv-ketels uit het assortiment de beste keuze is. Maar dat is niet altijd zo. Soms is het veel verstandiger om voor een ketel te kiezen die past bij je verbruik of type woning. Door de juiste keuze te maken kun je aanzienlijk besparen. Omdat het verwarmen van een woning of die heerlijke warme douche simpelweg minder energie kost.

Je moet dus een goede afweging maken tussen het verbruik en wat je nodig hebt in een woning. Je bespaard dan veel energie zonder dat je hoeft in te leveren in wooncomfort of een woning niet goed warm gemaakt kan worden.

Heb je nog altijd een oude Cv-installatie hangen? Dan kan het zeker de moeite zijn om in een nieuwe installatie te investeren. Je kan er niet alleen veel energie door besparen. Een nieuwer model kan je ook meer wooncomfort bieden en beter bij het type woning passen.
Het is dus bijzonder verstandig om je goed te laten informeren over de mogelijkheden van een CV installatie en wat er mogelijk is of je nodig hebt. Aan de hand daarvan kun je echt de beste keuze maken.