Home Tuin Hoe een hoveniersbedrijf kan helpen bij het creëren van een duurzame tuin

Hoe een hoveniersbedrijf kan helpen bij het creëren van een duurzame tuin

duurzame tuin

Wanneer je graag je tuin wilt verduurzamen is het wellicht verstandig om hulp in te schakelen. Zo zijn er genoeg hoveniersbedrijven die staan te popelen om je te helpen met het verduurzamen van je tuin. Maar hoe kan een hoveniersbedrijf precies helpen bij het creëren van een duurzame tuin? Hieronder lees je alles wat ze voor jou kunnen betekenen.

Een plan voor je tuin

Voordat je gaat beginnen met het aanpakken van je tuin is het verstandig om een plan te maken voor het verduurzamen van je tuin. De vraag is: hoe kun je op een mooie manier je tuin verduurzamen? Een hoveniersbedrijf heeft verstand van tuinen en het verduurzamen ervan. Ze helpen je dus eerst met een plan te maken voor je tuin. Zo kunnen er verschillende keuzes gemaakt worden wat je tuin verduurzaamt. Je kunt bijvoorbeeld een houten schutting laten plaatsen door een hoveniersbedrijf. Hout is een duurzaam product dat je gemakkelijk kunt gebruiken. Verder kun je ook een overkapping laten plaatsen om een gezellige sfeer in je tuin te creëren. Ook de overkapping kan worden geplaatst met duurzaam hout.

Vergroenen van je tuin

De eerste stap voor het vergroenen van je tuin, is dat je een tuin krijgt met weinig tegels en juist veel groen zoals gras. Doordat de tegels uit de grond gaan, krijgt je tuin veel meer ruimte voor planten, dieren en het bodemleven om zich te kunnen voortplanten. Een ander voorbeeld wat het vergroenen van je tuin kan doen is het bevorderen van de biodiversiteit in je tuin. Er komen veel organismen op groen af waardoor je tuin een stuk levendiger wordt.

Naast veel gras en groen in je tuin zijn er meer oplossingen voor een groene tuin. Een voorbeeld hiervan is bodembedekking. Bodembedekking zorgt ervoor dat je waardevolle grond niet kapot gaat door bijvoorbeeld warmte of verdamping. Door warmte en verdamping kan je grond namelijk droog worden waardoor de grond af gaat brokkelen en er niet genoeg water meer is voor planten om te groeien in je tuin.

Moestuin

Naast veel gras en planten is het ook leuk om een eigen moestuin in je tuin te laten creëren. Waarom een moestuin duurzaam is? Zorgen voor je eigen groente en fruit is zeer duurzaam, je groente en je fruit hoeven minder kilometers af te leggen om op jouw bord te belanden. Verder is eigen groente en fruit kweken goed voor je lichaam en je gezondheid. Er zitten minder chemicaliën in je groente en fruit dan wanneer je ze koopt bij een supermarkt. Kortom, een moestuin is een echte aanrader voor in jouw duurzame tuin.