Home Zelf bouwen 3x handig gereedschap dat je in huis moet hebben

3x handig gereedschap dat je in huis moet hebben

handig gereedschap

Wanneer je net op jezelf gaat wonen, dan is de kans vrij groot, dat jij bij iedere klus je vader belt om te vragen of hij je wilt helpen. Je hebt immers je handen vol aan het aanschaffen van alle benodigde meubels en randzaken voor in je nieuwe huis. Een gereedschapskist is dan logischerwijs niet direct het eerste waar jij je mee bezig houdt. Toch zal je merken, dat het een stuk handiger is, dat jij ervoor zorgt dat je een eigen gereedschapskist hebt met een aantal basis items. Je zult merken, dat dit ontzettend handig is en je het vaker gebruikt dan je aanvankelijk zult denken. Alleen al als we kijken naar hoe vaak je een simpel schilderij moet ophangen of een schroevendraaier nodig hebt voor een meest eenvoudige zaken. Om ervoor te zorgen dat je de basis gereedschappen in huis hebt, hebben we hieronder drie onmisbare gereedschappen op een rij gezet.

Hamer

Niets is zo handig als een hamer in huis. Ondanks het feit dat je waarschijnlijk zult denken waarom je deze als eerste zou moeten aanschaffen, gebruik je hem een stuk vaker dan je aanvankelijk zult denken. Als we het hebben over een hamer, dan bedoelen we geen ‘normale’ hamer, maar een klauwhamer. Met deze hamer kun je namelijk ook eventueel verkeerde geslagen spijkers eenvoudig verwijderen. Kortom, een absolute aanrader voor iedere gereedschapskist.

Rolmaat

Niets is zo handig als een rolmaat in huis. De keren dat je namelijk iets thuis moet opmeten, zullen een stuk vaker zijn, dan je aanvankelijk zult denken. Van de grote van een schilderij, tot de hoogte van een kastjes, met een rolmaat in je gereedschapskist kan dit allemaal! Dit stuk gereedschap, is dus niet voor niets samen met de klauwhamer één van de meest gebruikte gereedschappen die we kennen.

Schroevendraaier

Een schroevendraaier is een must have voor iedere gereedschapskist. Zowel een kruiskop als platte schroevendraaier is onmisbaar in ieder huishouden. Alleen al voor het opschroeven van het klepje van de afstandsbediening of het in elkaar zetten van een kastje, is het hebben van een schroevendraaier dus ontzettend handig. Tezamen met de hierboven genoemde hamer en rolmaat, ben je op deze manier al een heel eind. Uiteraard zijn er ook andere items, die wellicht handig zijn, zoals een boormachine, maar dit kan altijd nog in een later stadium. Met deze drie items, kun jij in ieder geval de eerste tijd goed uit de voeten.