Home Bouw Gevel zwaar vervuild? 3 manieren om je gevel te reinigen

Gevel zwaar vervuild? 3 manieren om je gevel te reinigen

gevel reinigen

Bezit je een eigen woning? En is de gevel niet meer zo schoon als dat het ooit het was? Dan is het slim om eens te kijken naar het reinigen van de gevel van jouw woning. Want een schone gevel is belangrijker dan je wellicht denkt. Zo zorgt het niet alleen voor een frisse uitstraling, maar ook voor een betere staat van de gevel. Hierdoor wordt de waarde van je woning hoger, voorkom je toekomstige schade en verlengt het ook nog eens de levensduur van je woning.

Er zijn diverse reinigingsmethodes. Welke manier van reiniging de beste keuze is, hangt af van jouw situatie. Zo is hogedrukreiniging een slimme manier om eenvoudig de gevel licht te reinigen, zonder het gebruik van chemicaliën. Maar wat nou als de gevel zwaar vervuild is en er zwaarder geschut nodig is? We vertellen je er in dit artikel meer over!

Vocht en nevelstralen

Eén van de manieren om je gevel te reinigen is door vocht- en nevelstralen. Deze methode gebruikt hoge druk in combinatie met een mengsel van zand en water om vuil, schimmel, algen en andere verontreinigingen van het oppervlak te verwijderen. Het is een ideale methode als je in een monumentaal pand woont, want deze methode kan er ook voor zorgen dat de gevel weer zijn originele kleur krijgt.

Chemisch reinigen

Een andere manier om je gevel te reinigen is met chemische reiniging. Deze methode is vooral handig wanneer er verfresten of roetaanslag op de muren zitten. Door het chemische middel lost het vuil op. Je hoeft niet bang te zijn dat deze manier slecht voor het milieu is. Het chemische middel komt namelijk niet in de natuur terecht: het afvalwater wordt opgevangen in speciale bakken.

Zandstralen van de gevel

Zandstralen is een krachtige manier om de gevel van je huis te reinigen. Deze methode wordt gebruikt om graffiti of verf van de gevel te verwijderen. Het is specialistisch werk. Je moet namelijk letten op de grootte, vorm en hardheid van de korrels die worden gebruikt voor het zandstralen. Daarnaast is ook de druk en afstand tussen de gevel en het reinigingsapparaat belangrijk.

Combineer het reinigen met impregneren

Na het reinigen van je gevel is het raadzaam om de gevel te impregneren. Hierdoor ontstaat een onzichtbaar laagje op het oppervlak dat de gevel beschermt tegen vuil en vocht. Daardoor blijft de buitenkant van je huis langer schoon, waardoor je in de toekomst minder snel de gevel hoeft te reinigen.