Home Duurzaamheid Geld besparen? Investeer in je huis

Geld besparen? Investeer in je huis

zonnepanelen

Het is je vast niet ontgaan: op dit moment wordt alles duurder en is besparen een nog belangrijker onderwerp geworden. Ben je op dit moment aan het zoeken naar manieren om te besparen? Dan is het investeren in je woning een goede eerste stap. In dit artikel geven we je graag wat inspiratie!

Isoleren

Een eerste, relatief eenvoudige, idee is om je huis (beter) te isoleren. Je kunt zelf bijvoorbeeld de naden en kieren isoleren door tochtstrips en kit te gebruiken. Daarnaast kun je folie achter radiatoren hangen en op je ramen kun je isolerende folie plakken.

Als je een (iets) groter budget hebt, kies dan voor het isoleren van je dak, minimaal dubbel glas in de kozijnen te plaatsen en je vloer goed te isoleren. Tevens is spouwmuurisolatie een goed idee. De spouwmuur wordt dan gevuld met isolatiemateriaal, waardoor de warmte beter in huis blijft en de kou minder snel naar binnen komt.

Warmtepomp

Een iets grotere investering is het (laten) plaatsen van een warmtepomp. Met een warmtepomp haal je warmte van buiten je huis naar binnen. Deze warmte wordt uit de grond gehaald, waarvoor een warmtebron nodig is. Dit kun je doen door warmte koude opslag (WKO) in te graven. De diepte hiervan kan variëren tussen de 30 meter en 250 meter. Kwaliteit is dan ook van belang! TSE Enter zorgt voor speciale leidingen, waardoor de vloeistof niet kan ontsnappen.

Bespaar water

Ook water besparen is iets waar je eenvoudig geld op kunt besparen. Je kunt dit doen door een waterbesparende douchekop aan te schaffen. Met een dergelijke douchekop bespaar je ongeveer 2 liter water per minuut.

Zonnepanelen

Met zonnepanelen kun je zonne-energie omzetten in elektriciteit, waardoor je veel kunt besparen op je energierekening. En hoewel de vraag naar zonnepanelen op dit moment groot is en de wachttijden lang, raden we je toch aan om je hierin te verdiepen. Zonnepanelen verdien je namelijk terug in 5 tot 7 jaar en gaan soms wel tot 40 jaar mee! Meestal heb je garantie tot 25 jaar, dus zelfs in dat geval kun je nog lang genieten van de zonnepanelen. Het is dus het wachten waard.

Bekijk welke subsidies er zijn

Tot slot is het goed om te weten dat er een aantal subsidies beschikbaar zijn. Check daarom goed van te voren of er een subsidie beschikbaar is voor jouw project. Op die manier hoef je de investering niet alleen te dragen en kun je wellicht meer (laten) doen dan dat je zou verwachten. Goed om te weten: er zijn subsidies beschikbaar gesteld door het rijk, provincies en gemeenten.