Home Interieur Een nieuwe vloer kiezen? Let op deze punten!

Een nieuwe vloer kiezen? Let op deze punten!

nieuwe vloer kiezen

Ben je bezig met verbouwen, ga je verhuizen of ben je gewoon toe aan een andere vloer? Dan zijn er wel een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Misschien vind je het heerlijk om je erin te verdiepen, in woonwinkels rond te struinen en uit te zoeken wat precies bij jou of jullie woning zou passen. Misschien heb je geen idee waar je moet beginnen en kunnen onderstaande tips je hier een beetje bij helpen!

Vloer kopen? De keuze is reuze!

Er zijn zoveel verschillende type vloeren van zoveel verschillende soorten materiaal, dat ik me kan voorstellen dat je niet weet waar je moet beginnen. Een stappenplan maken helpt. Op een rijtje zetten aan welke punten de nieuwe vloer dient te voldoen is ook een handig hulpmiddel. Want waar let je nu op bij het kiezen van een nieuwe vloer? Lees hieronder onze tips.

Hufterproof vloer

Heb je bijvoorbeeld kinderen of misschien huisdieren, of zelfs allebei? Dan kies je voor een vloer die makkelijk schoon te houden is. Zo is een PVC vloer of rubbervloer kopen een verstandige keuze. Zeker met kinderen wil je geen vloer die heel besmettelijk is, ook niet met honden of katten trouwens. Je moet dan kijken naar een vloer van materiaal dat makkelijk schoon te maken is. De vloer moet daarnaast ook sterk zijn. Zeker als je regelmatig kinderen of visite over de vloer hebt, dan is een sterke vloer onmisbaar. Vloerbedekking valt al af, want vloerbedekking en een vlekvrije vloer gaan niet samen (dus kinderen en vloerbedekking over het algemeen ook niet). Een echte houten vloer is ontzettend mooi, maar niet praktisch, gezien deze lastig gedweild kan worden. Zoek dus een vloer uit welke je kan dweilen!

Eigenschappen van vloeren

Beton is sterk, krasbestendig, je ziet er niet zo snel iets op en je kunt deze in verschillende kleuren kiezen. Kijk bij het kiezen van een vloer ook naar geluidsdemping of juist niet. Vloerbedekking dempt en voelt lekker warm aan. Echter, het is niet vlekbestendig en ook niet even hygiënisch als mensen er met schoenen op lopen. Een laminaat vloer heeft talloze opties. Let er wel op dat als je bijvoorbeeld een hond hebt, je deze steeds hoort trippelen. Het heeft wel heel veel mogelijkheden. Zorg dan wel voor een goede kwaliteit, anders is een laminaatvloer snel beschadigt (denk aan hakken, spullen die erop vallen en deze dan beschadigen kan).

PVC vloer geluiddempend

Een pvc vloer kopen is ook een goede optie. Let er op dat als de kans bestaat dat je ooit nog gaat verbouwen, dat je voor een pvc vloer kiest die niet gelijmd is. Dan kan deze er nog uitgehaald worden. Datzelfde geldt voor een tegelvloer of betonnen vloer. Deze gaat er niet zomaar meer uit, dus wil je ooit verbouwen, dan is dat geen goede optie. Click pvc is wel top. Wil je vloerverwarming? Neem dit mee in je keuze. Er is een zogenoemde roomplanner om te helpen. Je hoeft alleen maar een foto te uploaden van je eigen woonkamer en daarna kies je direct de vloeren die je leuk zouden lijken.