Home Duurzaamheid 3 duurzame laadoplossingen met zonnepanelen

3 duurzame laadoplossingen met zonnepanelen

duurzame laadoplossingen met zonnepanelen

Op steeds meer daken liggen zonnepanelen en met de hoge gasprijzen is het aantrekkelijk om gebouwen beter te isoleren. Maar er is tegenwoordig nog veel meer mogelijk op het gebied van verduurzaming. Doordat steeds meer mensen elektrisch rijden is er een nieuwe markt ontstaan: die van duurzame laadoplossingen. Je fiets of auto eenvoudig opladen met zonne-energie, wie wil dat nou niet? Een aantal mogelijkheden bespreken we in dit artikel.

Elektrische auto opladen met solar carport

Een van die oplossingen is de ontwikkeling van een solar carport. Het is een manier om elektrische auto’s door middel van zonnepanelen op te laden. Gewoon aan huis of op het bedrijventerrein van je werk. Men verwacht dat de vraag naar solar carports verder zal toenemen omdat steeds meer mensen een elektrische auto bezitten of leasen. Dat maakt een solar carport een aantrekkelijke investering voor bedrijven. Maar ook voor particulieren met de ruimte voor een carport kan het interessant zijn.

Oplossingen voor e-bikes, e-scooters en e-steps

Fietsen kunnen Nederlanders als de beste. Volgens een onderzoek van BOVAG wordt elektrisch fietsen dan ook steeds populairder in Nederland: meer dan de helft van de nieuw verkochte fietsen in 2021 waren e-bikes. Een reguliere fietsenstalling met oplaadpunten werkt via het stroomnet en je hebt je eigen oplader nodig. Niet zo heel praktisch, daarom wordt er door bedrijven gekeken naar andere oplossingen. Een van die oplossingen is een fietsenstalling met zonnepanelen, waarbij er universeel laden mogelijk is. Het opladen gebeurt met groene energie en is geschikt voor e-bikes, e-scooters en e-steps.

Laat zonne-energie niet verloren gaan

Dan is er nog de investering van zonnepanelen op bedrijfsdaken. Dit is een investering met een aantrekkelijk rendement, echter is naar schatting nog maar 12% van de bedrijfsdaken voorzien van zonnepanelen. Dat is zonde, want de panelen gaan zo’n 25 jaar mee en zijn binnen een aantal jaar al terugverdiend. Met de huidige subsidies, btw-regels en hoge energieprijzen is dit zonder meer het geval. Voor bedrijven met een hoger energieverbruik of duurzame ambities is er geen beter moment dan nu om in zonne-energie te investeren.

Een aantrekkelijk rendement

Twijfel je over welke oplossing het beste bij jouw situatie past? Shift to Solar is marktleider in slimme laadoplossingen en zonnepanelen met verschillende toepassingen. Er zijn altijd manieren om energie te besparen en bij te dragen aan een duurzame wereld. Neem contact op voor een duurzame investering, fijne samenwerking en een zeer aantrekkelijk rendement.