Home Interieur Deurklink vervangen: handige tips en tricks

Deurklink vervangen: handige tips en tricks

deurklink vervangen

Erger je je kapot aan je oude deurklinken of zijn je deurklinken eigenlijk aan vervanging toe? Dit klusje is eenvoudig zelf uit te voeren met enkele handige tips en tricks. Het is dus niet langer nodig om je te irriteren aan je deurklinken, maar je kunt zelf eenvoudig actie ondernemen om het probleem op te lossen.

Stap 1: oude klink weghalen

Uiteraard is het van belang dat je eerst nieuwe deurklinken aanschaft, die je na het verwijderen van de oude deurklinken, direct kunt monteren. De eerste stap is om het deurbeslag te verwijderen. Schroef alle schroefjes rondom je deurklink los, zodat de deurklink verwijderd kan worden. Zie je geen schroefjes? Dan zit er ergens een verborgen pal of klem die je in dient te drukken om alsnog de schroeven te bereiken. Maak vervolgens ook alle andere onderdelen zoals de verbindingsstift los. Vaak heb je hier één of meerdere soorten schroevendraaiers voor nodig. Tot slot wip je nu ook eenvoudig het slot los.

Stap 2: omhoog of omlaag?

Als al het oude deurbeslag is verwijderd, kun je de nieuwe klink gaan monteren. Maar eerst dien je hiervoor te bepalen of het nieuwe slot omhoog om omlaag bevestigd dient te worden. Komt het slot op een andere plaats dan het vorige slot, dan dien je nieuwe gaten te boren. Meet hiervoor de afstand tussen het hart van het krukgat en de slotplaat op en teken dit af.

Stap 3: aftekenen en boren maar

Als alles netjes is afgetekend is het tijd om te gaan boren. Boor vervolgens voorzichtig een nieuw gat in je deur waar je de nieuwe deurklink en bijbehorende benodigdheden in kan plaatsen. Plaats vervolgens de verbindingsstift in het gat en schuif de nieuwe klink er op de juiste manier overheen. Zorg dat alles netjes recht zit en teken vervolgens de schroefgaten af. Haal alles er vervolgens weer af en boor de schroefgaatjes voorzichtig uit. Nu zijn alle stappen genomen om de nieuwe deurklink te gaan monteren.

Stap 4: montage

Het is tijd voor de montage. Schuif de deurklink op de verbindingsstift en zet de deurklink vervolgens stevig vast met de schroeven. Test de klink door deze herhaaldelijk heen en weer te bewegen en kijk of alles netjes en stevig op zijn plek zit. Is dit het geval, dan heb je het klusje netjes geklaard en kun je voorlopig gaan genieten van de nieuwe deurklink(en) in huis.