Home Zelf bouwen Deurbeslag vervangen? Volg dit handige stappenplan!

Deurbeslag vervangen? Volg dit handige stappenplan!

Deurbeslag vervangen

Heb je geen zin om je complete deuren te vervangen, maar wil je je deur of complete huis wel graag een andere look geven? kijk dan eens naar de mogelijkheden om het deurbeslag van je binnendeuren te vervangen. Door het vervangen van je deurbeslag, krijgen je deuren weer een heel ander (fris) uiterlijk, wat uiteindelijk je (her)nieuw(de) interieur alleen maar goed zal doen. Zie hieronder een stappenplan voor het vervangen van je deurbeslag.

Stap 1: draaiing van de deur

Bepaal van tevoren hoe de deur open moet draaien. Linksom of rechtsom? Wil je de draairichting van de deur aanpassen? Kijk dan of je slot geschikt is om dit eenvoudig te veranderen. Vaak zit er een palletje, hendeltje of schroefje achter of in het slot waarmee je de draairichting eenvoudig kunt wijzigen.

Stap 2: krukgat in de deur

Bepaal als stap 2 de positie van het krukgat in de deur. In de meest gangbare deuren in de positie van het krukgat 1,05 meter vanaf de onderkant van de deur gemeten. Zo weet je zeker dat het krukgat op de juiste positie wordt gemonteerd.

Stap 3: krukgat boren

Heb je de positie van het krukgat juist kunnen bepalen? Teken dit dan af en boor vervolgens het krukgat vanaf twee kanten door, zodat het gat op gelijke hoogte zit en het slot er eenvoudig in gemonteerd kan worden.

Stap 4: krukstift door het krukgat

Schuif bij stap 4 de krukstift door het krukgat heen en check of de positie juist in het midden in. Boor de gaten vervolgens met een 6 mm boor. Belangrijk hierbij is dat inkeping van de krukstift zich aan de kant bevindt waar de schroef komt. Hierna kun je het slot geheel monteren in de deur.

Stap 5: deurbeslag monteren

De laatste stap is het monteren van het deurbeslag op de deur met een schroevendraaier voor de juiste precisie. Met een boor loop je kans op het beschadigen of bekrassen van het deurbeslag. Monteer vervolgens de schroeven met een inbussleutel en check tot slot of de deur goed en precies sluit. Is dit het geval, dan zit het klusje erop en kun je gaan genieten van de nieuwe look van jouw binnendeur(en).

Ben je bang dat je dit klusje niet voor elkaar krijgt? Niet getreurd, er is altijd wel een deurbeslag specialist in de buurt te vinden die dit klusje met uiterste precisie voor je kan klaren. Zo weet je zeker dat je je deur niet beschadigd, maar wel kunt genieten van een vernieuwde deur.