Home Interieur De vloer: de basis voor een industrieel interieur

De vloer: de basis voor een industrieel interieur

industrieel interieur

Er zijn tal van interieurstijlen waaruit je kunt kiezen wanneer je nadenkt over de gewenste uitstraling van je huis. Een stijl die je veel voorbij ziet komen is toch wel de industriële sfeer. Deze sfeer doet je misschien een beetje denken aan een oude fabriek. Er zijn verschillende manieren hoe je de industriële sfeer ook in jouw woning terug zou kunnen laten komen. Het begint allemaal bij de vloer. Het is natuurlijk belangrijk dat de basis goed is en zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een mooie PVC betonlook vloer. Deze vloer is ook nog eens gemakkelijk te realiseren en te combineren met zelfgemaakte meubels.

Een vloer als mooie basis

Een betonlook vloer vormt een mooie basis voor een industrieel interieur. De vloer is vaak vrij rustig wat het patroon betreft en zo kun je de vloer gemakkelijk combineren met verschillende soorten meubels. Door te kiezen voor een betonlook vloer van PVC, kun jij profiteren van de vele voordelen die een PVC vloer te bieden heeft. Zo is deze waterbestendig, laag in onderhoud en ook nog eens geluiddempend. Daarnaast is PVC de perfecte optie wanneer jij vloerverwarming of vloerverkoeling onder de vloer hebt, omdat deze goed de warmte kan begeleiden.

Combineren met de vloer

De vloer zal lang meegaan in het interieur en dat betekent dat er nog lang genoten kan worden van het eindresultaat. De vloer kun je combineren met mooie meubels die je zelf zou kunnen maken om de industriële look helemaal af te maken. Kies voor een robuuste tafelpoot en maak bijvoorbeeld zelf een tafelblad. Het leuke aan de industriële sfeer is dat dit niet helemaal perfect hoeft en dat een krasje of een beschadiging vaak alleen maar bijdraagt aan de sfeer. Je kunt als klusser gemakkelijk een industriële stijl toepassen in het werk dat je levert.

Arbeidsintensiviteit in de opties voor de vloeren

Wanneer je kiest voor een betonlook PVC, dan kun je kiezen uit een PVC vloer met klikverbindingen, maar ook kun je kiezen voor een PVC vloer die je op de basisvloer kunt lijmen. Beide opties zorgen voor een mooi resultaat en zullen bijdragen aan de industriële sfeer. De hoeveelheid tijd die in het leggen van de vloer gestoken wordt, kan hierbij wel variëren. Bij de klik PVC vloer kun je de elementen gemakkelijk aan elkaar klikken en dit klusje kan dus snel geklaard worden, maar wanneer je kiest voor de optie waarbij je de PVC vloer aan de basisvloer lijmt, dan kost dit vaak veel meer tijd en moeite. Houdt hier wel rekening mee voor het leggen van de vloer en laat je daarom goed informeren.