Home Interieur De juiste deuren bij jou in huis

De juiste deuren bij jou in huis

deur in huis

Je bent bezig met het opnieuw inrichten van jouw huis. Daar komt aardig wat bij kijken. Je denkt nu waarschijnlijk gelijk aan de prachtige meubels die je gaat kopen en de muren die een nieuw likje verf zullen krijgen. Echter, wist je dat jouw deuren en de bijbehorende deurbeslag ook al heel erg bepalen hoe een ruimte eruit zal zien? Daarom geven we je in dit blog daar een aantal tips over!

Het belang van passende deuren

Vaak worden deuren dus onderaan het lijstje met to-do’s gezet, omdat het niet iets is wat op het eerste gezicht erg belangrijk lijkt. Echter, een deur kan al heel snel de sfeer bepalen. Dat ligt aan de kleur, maar ook aan het type materiaal dat gekozen zal worden. Een zwarte deur met kleine raampjes waar je doorheen kunt kijken heeft bijvoorbeeld al een hele andere sfeer dan een deur die volledig wit is. Het is verstandig om jouw keuze af te stemmen op het uiterlijk en de uitstraling van de desbetreffende ruimte. Heeft jouw woonkamer bijvoorbeeld een industriële uitstraling, dan kan een stalen deur er heel erg leuk bij staan.

Hier moet je op letten

Los van dat je deuren en deurkrukken wilt hebben die er prachtig uitziet, is de functie van de deuren nog veel belangrijker. Allereerst houdt een deur de tocht tegen. De ene deur is net wat korter dan de ander aan de onderkant, dus let daar goed op. Daarnaast brengt een deur ook privacy met zich mee. De deur naar de woonkamer kan dus best uit raampjes bestaan, maar voor de deur naar de slaapkamer, de badkamer en de wc is het waarschijnlijk fijner als je niet door de deuren heen kunt kijken. Ook zorgen deuren ervoor dat het geluid wordt gedempt van buiten of uit andere kamers in de woning. Tot slot hoeft jouw gezin geen last te hebben van de kookgeuren als je het avondeten aan het voorbereiden bent, aangezien je de deur van de keuken gewoonweg kunt sluiten waardoor de geur zo min mogelijk naar andere kamers toe trekt. Echter, elke deur is anders. Dat betekent dat de ene deur misschien wat meer lucht doorlaat dan de ander. Dat geldt ook voor de hoeveelheid geluid die gedempt wordt bij een deur. Vergelijk daarom verschillende deuren met elkaar om erachter te komen welke het best bij elke kamer past.