Home Bouw De juiste bouwverlichting aanschaffen doe je zo

De juiste bouwverlichting aanschaffen doe je zo

bouwverlichting

Tijdens het klussen is het gebruik van licht erg belangrijk. Vooral als je een huis hebt gekocht waar je nog werkzaamheden aan hebt, komt het vaak voor dat je in de avonduren moet gaan klussen. Werkverlichting komt hierbij goed van pas.

Soorten werkverlichting

Er zijn verschillende soorten werkverlichting beschikbaar. Tegenwoordig is LED-verlichting het meest voorkomend en veel gebruikt onder klussers en klusbedrijven. Het aantal lumen geeft aan hoe fel de lamp is. Een lamp met een groter aantal lumen geeft natuurlijk meer licht dan een lamp met minder lumen.

Het doel van werkverlichting is het bieden van voldoende helderheid. Werkverlichting gemaakt van LED-lampen met een koele kleurtemperatuur zijn het meest geschikt om in het donker te gebruiken. Dit is omdat dit schaduwen vermindert en je hier dan geen last van hebt.

Werkverlichting met accu

Naast werkverlichting die je aansluit door de stekker in het stopcontact te steken, heb je ze ook op accu. Deze zijn handig om overal mee naartoe te nemen, ook als je weet dat je geen stopcontact in de buurt hebt.

Heb je wat meer licht nodig en wil je een hele grote ruimte verlichten? Dan is het voordeliger om gebruik te maken van werkverlichting zonder accu. Hier komt over het algemeen feller licht vanaf waardoor je je werkzaamheden beter kunt uitvoeren. Ook is het voordelig dat je geen last hebt van losse snoeren die over de vloer liggen. Werkverlichting met accu is over het algemeen ook nog eens zuiniger dan normale werkverlichting.

Denk dus goed na voordat je werkverlichting aanschaft. Wil je er een die het constant blijft doen en waarvoor je geen accu nodig hebt? Dan is een goede lamp met snoer een betere optie. Ben je veel in aparte ruimtes bezig, dan is de keus voor werkverlichting met een accu voordeliger.