Home Tuin Buitendouche maken met warm water: zo doe je dat!

Buitendouche maken met warm water: zo doe je dat!

buitendouche maken warm water

Droom jij ook van een buitendouche in je tuin? Dat is heerlijk als je thuis een zwembad hebt, als je een sauna hebt of als je simpelweg verkoeling nodig hebt in de zomer. Veel mensen met een kleine tuin kiezen er dan ook voor om een buitendouche te plaatsen in plaats van een zwembad. Het installeren van een buitendouche is niet lastig, maar vaak heeft deze dan koud water. Het is het lekkerste als je een buitendouche kunt plaatsen met warm water, zodat je daar eigenlijk altijd onder kunt gaan staan. Gelukkig is dat niet moeilijk en heb je verschillende opties als je een buitendouche wilt maken met warm water.

Mobiele buitendouches

De meest gemakkelijke en goedkope optie is een mobiele buitendouche. Deze zet je met een standaard op de plek neer waar je hem wilt hebben en sluit je aan op de tuinslang. Dit is een optie die op deze manier geen warm water levert, maar daar zijn oplossingen voor.

> Bekijk hier alle mobiele buitendouches op Bol.com

Een zonne-tuindouche

Een zonne-tuindouche bevat een watertank die de warmte van de zon opvangt en het water op die manier opwarmt. Een goede tank kan het water binnen een half uur al op 50 graden Celsius brengen en op hete dagen zelfs warmer. Het is dan natuurlijk nog nodig om een mengkraan te installeren zodat je de beste temperatuur krijgt. Het voordeel van deze optie is dat je dan bij goed weer heerlijk warm water hebt zonder dat je je douche daarvoor moet aansluiten op de warmwaterleiding van de woning. Deze is niet altijd in de buurt.

> Bekijk hier alle mobiele buitendouches op Bol.com

Een tuindouche met een stromingsverwarmer

Een andere optie die je hebt is om de tuindouche aan te sluiten op een stromingsverwarmer. Deze verwarmt het water voordat het uit de douchekop komt en zonder dat je de douche dan moet aansluiten op je waterleidingnetwerk.

> Bekijk hier alle mobiele buitendouches op Bol.com

Een geïnstalleerde tuindouche

Een alternatief voor de mobiele buitendouche is een geïnstalleerde buitendouche. Deze wordt aangesloten met een flens en hebben een stabiele en permanente basis. Dit type buitendouche wordt op je waterleidingnetwerk van het huis aangesloten en levert dus altijd warm water, net als dat je altijd warm water hebt in de douche binnen. Deze optie is het meest betrouwbaar en het meest permanent en stevig, maar ook het duurste. Vooral als er een leiding gelegd moet worden van de woning naar de buitendouche en als er ook voor een afvoer gezorgd moet worden, kan deze optie prijzig zijn. Je hebt dan wel een buitendouche waarmee je het hele jaar lang warm kunt douchen in je eigen tuin.

Zelf een buitendouche plaatsen

Je kiest de beste buitendouche voor jou door te kijken wat je situatie in je tuin is en zo te beoordelen of een geïnstalleerde tuindouche realistisch is. Een andere manier om de beslissing te maken is door jezelf af te vragen hoe vaak en wanneer je de buitendouche met warm water wilt gaan gebruiken. Is dat regelmatig en het hele jaar lang, dan is het geen slecht idee om toch te investeren in een geïnstalleerde buitendouche.