Home Zelf bouwen Buitendeur schilderen

Buitendeur schilderen

buitendeur schilderen

Ben je van plan om de buitendeur te schilderen? Dan kan het geen kwaad om je te verdiepen in welke verf het meest geschikt is en met welke zaken je nog meer rekening moet houden. Wil je weten hoe je de buitendeur kunt schilderen? Lees onze handige tips en volg ons stappenplan!

Wat is de beste verf om de buitendeur te verven?

Het hout van een buitendeur krijgt te maken met allerlei weersomstandigheden, waardoor de keuze voor verf ontzettend belangrijk is. Je wilt natuurlijk dat de buitendeur zo goed mogelijk beschermd wordt tegen alle weersomstandigheden. Ons advies is dan ook om voor het schilderen van de buitendeur altijd te kiezen voor verf van een A-kwaliteit merk. Zo weet je bij Sikkens of Sigma verf zeker dat het hout goed beschermt wordt. De Sigma s2u allure gloss is een aanrader en wordt ook veel gebruikt door professionele schilders om buitendeuren te schilderen.

Stappenplan buitendeur schilderen

Heb je de juiste materialen en verf in huis gehaald om de buitendeur te schilderen? Dan wordt het tijd om aan de slag te gaan. Volg onderstaand stappenplan voor een prachtig resultaat!

1. Ontvetten
De eerste stap is het ontvetten van de buitendeur met een (biologische) allesreiniger. Het is van belang dat het hout helemaal schoon is.

2. Schuren
Nadat de buitendeur in zijn geheel is ontsmet kan er begonnen worden met schuren. Gebruik voor het houtwerk schuurpapier met een kleine korrel. Bij slechtere plekken in het schilderwerk kan je een grover schuurpapier gebruiken. Stof de deur goed af na het schuren.

3. Repareren
Is er sprake van houtrot plekken in de deur? Repareer deze en laat het goed drogen. Waar nodig kan je eventuele naden of kiertjes dicht maken met acrylaatkit. Na het repareren en kitten moet het geheel glad geschuurd worden. Vervolgens moet de gehele deur wederom stofvrij gemaakt worden.

4. Grondlaag aanbrengen
De volgende stap is het aanbrengen van de grondlaag. Daarna is het van belang om deze laag licht op te schuren met fijn schuurpapier. Wederom moet de deur stofvrij gemaakt worden.

5. Voorlak
Meestal wordt er gekozen voor 2 lagen bij het schilderen van de buitendeur, namelijk één laag voorlak en één laag aflak. Allereerst moet de deur in de voorlak geschilderd worden. Daarna moet de laag voorlak licht opgeschuurd worden en stofvrij gemaakt worden.

6. Schilderen
Na alle bovenstaande stappen kan je beginnen met het schilderen van de buitendeur met de aflaklaag. Het is belangrijk dat de verf goed verdeeld wordt voor een resultaat zonder strepen. Ook voorkom je hiermee druipers of zakkers in het schilderwerk.