Home Bouw Bouwtrends die de komende 10 jaar zullen blijven groeien

Bouwtrends die de komende 10 jaar zullen blijven groeien

groen dak

In elke cultuur zijn er bepaalde trends die komen en gaan. Op het eerste gezicht denk je dan aan trends in de kledingindustrie of bepaalde muziekgenres die in opkomst zijn. Echter zijn er ook trends op het gebied van bouwen. Sommige trends zullen op den duur verdwijnen, terwijl andere trends een blijvertje zullen zijn. Ben jij benieuwd welke bouwtrends de komende 10 jaar zullen blijven? In deze blog vind je een handig overzicht hiervan. Op deze manier weet je precies op welke bouwtrends je in moet gaan spelen.

Groene daken

In de eerste plaats zullen groene daken de komende 10 jaar een bouwtrend blijven. Groene daken, ook wel een sedumdak genoemd, zijn daken waarvan de bovenste laag bestaat uit vetplanten. Deze planten absorberen het zonlicht dat op de daken schijnt, waardoor je dak beter geïsoleerd is. Daarnaast nemen groene daken ook CO2 op. Duurzaamheid is een belangrijk begrip geworden. Mede hierdoor is de verwachting dat groene daken niet snel zullen verdwijnen als bouwtrend.

Led verlichting

Ten tweede zal verlichting de komende 10 jaar een bouwtrend zijn. Enerzijds is er de gewone, functionele verlichting die in elk huis en bedrijfspand aanwezig moet zijn. Anderzijds is er de sfeervolle verlichting, die je huis of pand een bepaalde uitstraling kan geven. Ledverlichting is hierbij de meest populaire keuze. Dit soort verlichting is niet alleen energiezuinig, maar ook steeds meer mensen kiezen ervoor om sfeervolle ledverlichting toe te passen in hun huis.

Slimme apparatuur

Tot slot zal ook de toepassing van slimme apparatuur een bouwtrend zijn die de komende 10 jaar nog steeds in opkomst is. Slimme apparaten maken je leven gemakkelijker en geven je meer controle over je huis of pand. Zo zijn er thermostaten die je via een app op je telefoon kunt regelen. Ook zijn er verlichtingsoverzichten met een tijdschakelaar, waardoor je niet meer hoeft te denken aan het uitzetten van de lichten. Kortom; slimme apparaten zijn niet alleen erg handig, maar ook steeds meer mensen kunnen ze gemakkelijk gebruiken.

Al met al zijn er veel bouwtrends momenteel, maar een beperkt aantal zal ook het komende decennium populair blijven. Maak dus zeker gebruik van de informatie die je in deze blog bent tegengekomen qua bouwtrends. Welke bouwtrend ben jij het meest verrast over?