Home Zelf bouwen Top 10 beste werkschoenen voor in de bouw

Top 10 beste werkschoenen voor in de bouw

beste werkschoenen

Werkschoenen zijn essentieel om veilig te werken op de bouw. Het is op die manier namelijk mogelijk om de voeten goed te beschermen. Waarbij je ook zorgt dat je meer grip hebt en stabieler staat. Er zijn veel verschillende soorten. Het is daarom ook goed om in ieder geval te weten wat de beste tien zijn. Zo kan je veilig de bouwplaats op, waardoor je wel heel gemakkelijk al de werkzaamheden kunt doen. Kies één van de volgende opties om te dragen

Top 10 beste werkschoenen

Het is goed om eerst eens de top 10 door te nemen. Op deze plek vind je in ieder geval de beste opties die je hebt. Je bent het best af wanneer je met S3 werkschoenen aan de slag te gaan.

  1. Grisport 803
  2. Emma Lukas
  3. Werkschoenen saftey Jogger Dakar
  4. Sixton Antares
  5. Werkschoenen goedkoop hoog
  6. Safety Jogger Eos
  7. Bata Bockz Retro Sneaker S3
  8. Lowa Colorado Outdoor S3
  9. No Risk Discovery S3 Werkschoenen
  10. Blackstone 520 werkschoen

Kenmerken van goede werkschoenen

Het is gemakkelijk mogelijk om goede werkschoenen voor de bouw te vinden. Mits ze maar voldoen aan een aantal belangrijke kenmerken. Het gaat dan vooral om zaken op het gebied van veiligheid. Zo is het belangrijk dat er een goede beschermneus op zit. Ook is een antiperforatie tussenzool essentieel. De hak moet energie absorberen en de hiel moet gesloten zijn. Het is ook belangrijk dat de schoen antistatische eigenschappen heeft. Daarnaast moet het materiaal waterafstotend en water absorberend zijn. Dat is wat de schoenen nodig hebben.

Wat is de S3 normering?

Het valt je misschien op de werkschoenen die als goed worden bestempeld allemaal een S3 normering meekrijgen. Het is dan ook belangrijk om te weten wat dit inhoudt. Eigenlijk is het heel gemakkelijk te verklaren. De S3 normering houdt in dat de veiligheidsschoen voldoet aan de veiligheidseisen zoals die in de alinea hiervoor besproken zijn. Om goed op de bouw uit de voeten te kunnen, is deze S3 norm dus wel heel belangrijk. Kijk eventueel met een expert nog na of alle elementen aanwezig zijn in de schoen.

Meer dan veilig dragen alleen

Het is goed om naar meer dan veiligheid alleen te kijken. Natuurlijk moet de schoen aan de S3 normering voldoen. Daarnaast is het ook wel fijn wanneer de fabrikant aan design heeft gedacht. Het is goed wanneer de schoen ook mooi is vormgegeven. Ook wil je er zeker van zijn dat met de juiste materialen is gewerkt. Daarnaast is een goede voering natuurlijk ook belangrijk. Daardoor zitten ze alleen uiteindelijk maar nog beter. Al deze zaken neem je dus mee wanneer je op zoek gaat naar een goede schoen.