Home Duurzaamheid Houd rekening met bedrijfsafval bij een bedrijf aan huis

Houd rekening met bedrijfsafval bij een bedrijf aan huis

bedrijfsafval

Heb je een eigen bouwbedrijf in Nederland? Dan ben je verplicht om je afval te scheiden en te verwerken. Dit gaat bij grote bedrijven meestal automatisch en tegenwoordig ook op een milieuvriendelijke manier. Maar als je een eigen bedrijf of kantoor aan huis hebt ben je ook verplicht om het afval dat je produceert te scheiden. Wat zijn hier de regels voor en waar moet je rekening mee houden? Dat lees je in onderstaande blog.

Ontdek de opties voor bedrijfsafval verwerken

Het is eerst belangrijk om te weten dat wanneer je een bedrijf aan huis hebt, al het afval dat je daarbij produceert onder bedrijfsafval valt. Wanneer het veel op huishoudelijk afval lijkt is het soms mogelijk om dit ook op deze manier te scheiden. Je kunt het dan gewoon bij het huishoudelijk afval zetten en dit wordt opgehaald door de gemeente. De gemeente is nooit verplicht om jouw bedrijfsafval te accepteren wanneer je dit tegelijk met je huishoudelijk afval aanbiedt. Daarnaast is het in de meeste gevallen nodig om jouw bedrijfsafval op een andere manier te verwerken. Is je bedrijfsafval meer en anders dan je huishoudelijk afval? Dan moet je een van de volgende manieren kiezen voor de verwerking van het bedrijfsafval.

Bedrijfsafval zelf wegbrengen naar de milieustraat

Heb je weinig bedrijfsafval dat je produceert met je bedrijf aan huis? Dan kun je dit naar de milieustraat bij jou in de buurt brengen. Hier kun je jouw afval op de juiste manier scheiden en je bespaart hiermee op kosten. Het is wel belangrijk om te weten dat je verplicht bent je bedrijfsafval te laten ophalen door de gemeente of een particulier bedrijf wanneer je veel afval produceert binnen je bedrijf aan huis. Uiteraard is het van belang om alle afvalstromen netjes bij de bron te scheiden. Dus plastic afval in de plasticbak,  papier in de papierbak en noem zo maar op.

Bedrijfsafval laten ophalen door de gemeente

Het verwerken van bedrijfsafval moet je zelf regelen. Je kunt je bedrijfsafval in de eerste plaats laten ophalen door de gemeente. Voor een maandelijks bedrag haalt de gemeente jouw bedrijfsafval op. Je ontvangt hierdoor reinigingsrecht. Het is wel belangrijk om aan te geven welke afvalstromen je produceert. Neem contact op met de gemeente om dit te regelen.

Bedrijfsafval verweken in gehuurde containers

Het is ook mogelijk om je afval in een gehuurde container te plaatsen van een particulier bedrijf dat afval inzamelt. Containerverhuur van Milieu Service Nederland biedt meerdere mogelijkheden, zoals rolcontainers met diverse inhoud, containers met mogelijkheden om te scheiden en meer. Zo is het goed mogelijk om jouw afval te scheiden en op een goede manier te verwerken. Je kunt ook meerdere rolcontainers plaatsen in diverse kleuren zodat het scheiden van afval nog makkelijker wordt. Het huren van container is bij diverse aanbieders mogelijk. Vergelijk de prijzen om de goedkoopste en beste keuze te maken.