Home Bouw Alles wat je moet weten over een werkboot huren

Alles wat je moet weten over een werkboot huren

bouwwerkzaamheden aan het water

Wellicht heb je er nog nooit van gehoord. Maar je kunt dus een werkboot huren. Het woord zegt het eigenlijk al. Het huren van een werkboot houdt in dat je een bootje kunt huren om zeer uiteenlopende werkzaamheden te verrichten zoals het bereiken van een moeilijke locatie, het verrichten van maaiwerkzaamheden langs sloten of het verhuren van een bootje om duik- of inspectiewerkzaamheden te kunnen verrichten. Hieronder alles wat je moet weten over een werkboot huren en de soorten boten die je kunt huren om je werkzaamheden te voltooien.

Ben jij geïnteresseerd in het huren van een werkboot? Dan zijn er diverse instanties die deze werkboten verhuren. Dit kan variëren van een klein werkbootje tot een grote werkboot voor zwaardere of grotere werkzaamheden, eventueel zelfs met een kraantje erop. Er kan zelfs een schipper bij gehuurd worden om de boot optimaal te laten besturen tijdens de werkzaamheden.

Soorten werkboten in de bouw

Er zijn diverse soorten boten verkrijgbaar, denk hierbij aan; een RIB boot, cameraboot, kajuitboot, werkboot van HDPE, onderwaterinspectieboot, boot met een kraantje om apparatuur in het water te laten zakken, bouw- en infraboot, reddingsboot of een boot om duikwerkzaamheden mee uit te voeren. Elk van deze boten heeft eigen unieke eigenschappen, waarbij sommige boten alleen voor specifieke werkzaamheden kunnen worden ingezet en sommige boten voor veelzijdige- of algemene klussen kunnen worden ingezet. Deze boten kunnen zelfs op rivieren ingezet worden. Het is dan wel aan te raden om er een gespecialiseerde schipper bij te huren, omdat deze vaak de gevaarlijke en onverwachte onderwaartse stromingen kent op desbetreffende rivier. Je wilt namelijk niet hebben dat je niet op de juiste plek kunt komen of ver afdrijft door onverwachte sterke stromingen.

Populaire boten om te huren

Een RIB huren wordt bijvoorbeeld weer vaak gehuurd om mensen mee rond te varen of om tijdens een evenement op of rondom het water in geval van nood snel ter plaatse te kunnen zijn. verder worden er steeds meer gebruik gemaakt van een HDPE boot. Deze bootsoort is licht en vervaardigd uit kunststof, waardoor ze zeer wendbaar en makkelijker te besturen zijn. Heb jij echter werkzaamheden uit te voeren met zwaar materiaal? Huur dan een bootje met een kraan erop, zodat de kraan het materiaal kan verplaatsen en je alleen het kraantje maar hoeft te besturen. De meeste boten hebben een boottrailer waar ze op vervoerd kunnen worden, zodat ze door het gehele land ingezet kunnen worden. Je hoeft alleen maar aan te geven waar de boot geleverd moet worden en de boot wordt op locatie geleverd.

Twijfel je erover wat voor werkboot je nodig hebt voor de werkzaamheden die je uit moet voeren? Vraag dan eens vrijblijvend informatie op online of bij een gespecialiseerd bedrijf in het verhuren van werkboten. Zo kun je ervoor zorgen dat je klus zo spoedig mogelijk geklaard wordt en dat je de klus ook nog eens op de meest veilige manier kunt klaren, dat is ook zeker niet geheel onbelangrijk!