Home Bouw Aanschaftips voor de juiste traplift

Aanschaftips voor de juiste traplift

trap

Naarmate je ouder wordt, kan het zo zijn dat dingen die voorheen heel makkelijk gingen, nu een stuk lastiger gaan. Dat kan erg belemmerend zijn gedurende de dag. Denk bijvoorbeeld aan traplopen. Als je in een huis met meerdere verdiepingen woont, wil je natuurlijk wel zonder moeite naar boven of beneden kunnen gaan. Voor veel ouderen is traplopen helaas lastig en pijnlijk. Om te voorkomen dat er ongelukken gebeuren, is het daarom verstandig om een traplift aan te schaffen! Meer informatie? Lees dan gauw verder.

Traplift aanschaffen, waar moet je op letten?

Voordat je een traplift gaat aanschaffen, is het van belang dat er eentje wordt gekozen die bij jouw wensen en de trap past. De ene trap gaat namelijk recht omhoog, maar er zijn ook een aantal trappen die gebogen zijn. Het kan daarnaast ook zo zijn dat je in een huis woont met meer dan één verdieping. Het is in dat geval wel zo fijn als je een traplift aanschaft die ook naar de andere verdiepingen kan gaan. Een traplift is daarnaast een product waar een duur prijskaartje aanhangt. Die prijs hangt af van het type trap en persoonlijke voorkeuren. Gelukkig zijn er subsidies waardoor de totale kosten wat lager zullen zijn. Ga daarom na of er een subsidie is waar je gebruik van kunt maken. En je hoeft je trouwens geen zorgen te maken dat de traplift misschien niet bij de stijl van jouw huis past. Er zijn namelijk genoeg trapliften die een ander model hebben met een andere kleur stoelbekleding. Keuze genoeg dus!

Een duurzame keuze

Heb je toch geen recht op een subsidie en is een nieuwe traplift te duur? Dan kun je ook gaan voor een tweedehands traplift Een traplift heeft een levensduur van minimaal twintig jaar: het is dus meer dan logisch om een traplift te hergebruiken. Vrijwel elk model is ook als tweedehands traplift verkrijgbaar. Voor herplaatsing worden slijtagegevoelige onderdelen vervangen. De traplift ondergaat daarnaast een grondige revisie in de fabriek. Ook hergebruikte trapliften voldoen aan strenge kwaliteits- en veiligheidseisen. Zo weet je zeker dat de tweedehands traplift goed functioneert. Een tweedehands traplift is dus duurzaam én aantrekkelijk voor de portemonnee.

Tot slot is het mogelijk dat je voor een korte periode een traplift nodig hebt, bijvoorbeeld als iemand in huis moet revalideren. Een traplift huren is dan erg verstandig. Wil je meer informatie? Neem dan vooral een kijkje op de site van Otolift!