Home Bouw Aandachtspunten bij het realiseren van een uitbouw

Aandachtspunten bij het realiseren van een uitbouw

uitbouw realiseren

Loop jij al een tijdje met het idee om je huis uit te bouwen omdat je het gevoel hebt dat je wat extra ruimte nodig hebt? Dan is dit natuurlijk heel goed mogelijk. Allereerst is het dan wel belangrijk om te onderzoeken welke mogelijkheden je allemaal hebt. Het kan namelijk heel goed zijn dat er bepaalde zaken zijn, waardoor het misschien niet kan. Om je een idee te geven waar je allemaal op moet letten bij het realiseren van een uitbouw, hebben we een aantal belangrijke aandachtspunten voor je op een rijtje gezet.

Is je huis geschikt voor een uitbouw?

Als je een uitbouw aan je huis overweegt, zijn er een aantal aandachtspunten waar je rekening mee moet houden. In de eerste plaats is het belangrijk om te bepalen of je huis geschikt is voor een uitbouw. Dit hangt onder andere af van de constructie van je huis, de stabiliteit ervan en de beschikbare ruimte. Deze zaken dien je dus eerst te onderzoeken alvorens je over kunt gaan tot een eventuele volgende stap. Het is dus verstandig om eerst een aannemer te komen laten kijken, zodat ze kunnen beoordelen welke mogelijkheden er voor jou zijn.

Plaats van de uitbouw

De plaats van de uitbouw is ook een belangrijk punt om even over na te denken. Je kan namelijk kiezen voor een uitbouw aan de voor- of achterzijde van je huis, of misschien zelfs wel aan beide kanten. Ook is het mogelijk om een (semi-) veranda te bouwen. Het is dus wel zo handig dat je ook weet welk doel de uitbouw uiteindelijk zou moeten dienen. Zo kan het zijn dat je bijvoorbeeld nu de eettafel in de woonkamer hebt staan, maar deze door de uitbouw in je keuken kunt neerzetten.

De kosten van een uitbouw

Veel mensen vragen zich af; wat kost een uitbouw? Ondanks dat het lastig is om op voorhand te kunnen zeggen, is de prijs van de uitbouw natuurlijk wel een belangrijk punt om rekening mee te houden. Je wilt natuurlijk niet teveel geld uitgeven aan de uitbouw. Daarom is het handig om van tevoren even rond te kijken naar de prijzen van verschillende bouwbedrijven. Op die manier weet je waar je ongeveer aan moet denken qua budget. Blijkt nu dat het allemaal iets duurder uitvalt dan wat je op voorhand had gedacht, dan kan het raadzaam zijn om eens met je bank in gesprek te gaan. Er zijn namelijk vaak allerlei verschillende mogelijkheden om een dergelijke verbouwen volledig of deels mee te financieren in je huidige hypotheek. Zo hoef je je spaargeld niet te gebruiken en betaal je vaak maar enkele tientjes meer per maand.