Home Bouw Aandachtspunten bij het plaatsen van een fietsenstalling

Aandachtspunten bij het plaatsen van een fietsenstalling

fietsenstalling

Is jouw bedrijf toe aan een nieuwe fietsenstalling? Dan kom je al gauw uit bij een fietsenstalling met oplaadpunten. De laatste jaren zijn elektrische fietsen namelijk steeds populairder geworden. Vanzelfsprekend groeit ook de behoefte naar oplaadpunten. Je kunt natuurlijk een stopcontact aanleggen bij het fietsenrek, maar het bouwen van een nieuwe fietsenstalling met oplaadpunten is ook een optie. De vraag naar oplaadpunten zal de komende jaren alleen nog maar groeien, waardoor het voor bedrijven verstandig is om te investeren in een fietsenstalling met oplaadpunten. In dit artikel geven we praktische tips en advies.

Genoeg oplaadmogelijkheden

Een of meerdere stopcontacten in de fietsenstalling biedt tegenwoordig bij veel bedrijven onvoldoende oplaadcapaciteit voor de werknemers die met een e-bike naar het werk komt. Gezien de alsmaar groeiende populariteit van elektrische fietsen is het belangrijk om bij het plaatsen van een fietsenstalling genoeg oplaadpunten aan te leggen. Met genoeg oplaadpunten voor e-bikes kunnen alle medewerkers de accu van hun elektrische fiets in de stalling opladen.

Geïntegreerde oplaadpunten

Bij het plaatsen van een fietsenstalling is het verstandig om te kiezen voor een fietsparkeersysteem met geïntegreerde oplaadpunten. Dit systeem zorgt ervoor dat e-bikes gelijktijdig parkeren en opladen. Bovendien voorkom je hiermee losse kabels die onveilige situaties kunnen veroorzaken.

Voldoende overkapping

Geen enkele werknemer zit er op te wachten om na een werkdag op een nat zadel naar huis te moeten fietsen. Daarom is het ontzettend belangrijk om ervoor te zorgen dat er voldoende ruimte onder de overkapping is zodat werknemers hun fiets droog kunnen stallen.

Camerabeveiliging

Het aantal aangiften van gestolen e-bike loopt al jaren op. Ook de elektrische fietsen in stallingen bij bedrijven zijn vaak doelwit van diefstal. Het beste kun je de fietsenstalling uit het zicht te plaatsen en zorgen voor camerabeveiliging. Hang ook bordjes waarop staat dat er cameratoezicht aanwezig is.

Juiste fietsenrekken

Er zijn verschillende soorten fietsenrekken die een oplossing bieden om fietsen te parkeren. Van individuele fietssteunen tot beugelrekken. Je wilt werknemers die op de fiets naar het werk komen natuurlijk een fatsoenlijke parkeerplek bieden. Het beste kun je dan ook kiezen voor een fietsenrek met voorvorkondersteuning. Bij dit type fietsenrek wordt de fiets ondersteund bij een sterk onderdeel, waardoor een slag in het wiel wordt voorkomen.