Home Tuin 5 Redenen waarom je moet kiezen voor kunstgras

5 Redenen waarom je moet kiezen voor kunstgras

kunstgras

Kunstgras aanschaffen voor in de tuin? Er zijn diverse redenen te verzinnen waarom je kunstgras in de tuin wilt laten leggen in plaats van natuurgras. Vroeger zag kunstgras er nogal nep en lelijk uit, maar tegenwoordig zijn er genoeg kunstgras soorten die amper meer van echt gras te onderscheiden zijn. Hieronder 5 redenen waarom je moet kiezen voor kunstgras.

1. Budget

Voor elk budget is wel een kunstgras soort beschikbaar. De goedkopere opties zien er minder echt uit, maar ook deze zijn tegenwoordig erg in kwaliteit verbeterd. Je kunt kunstgras al kopen vanaf 9 euro per vierkante meter. De duurdere soorten lijken uiteraard meer op echt gras en is een stuk prijziger per vierkante meter.

2. Past overal

Kunstgras kan overal gelegd worden, ook op plekken waar geen natuurgras kan groeien, zoals op een balkon of in de schaduw. Ook bij een serre of dakterras is kunstgras een perfecte optie. Je kunt ook kiezen uit verschillende soorten kunstgras. Wil je dikker kunstgras zodat je kinderen lekker kunnen spelen of wil je een smalle strook kunstgras om een saai stukje tuin op te leuken? Alles is mogelijk met kunstgras.

3. Geen onderhoud

Aan kunstgras hoef je geen onderhoud te plegen. Je kunt het zo nu en dan even afspuiten met de tuinslang of eens per jaar laten onderhouden door een professional om het kunstgras in de beste conditie te houden. Ook af en toe zelf afvegen of stofzuigen is mogelijk indien dat gewenst is.

4. Ziet er netjes uit

Kunstgras ziet er altijd netjes uit. Je hoeft niet te sproeien in de zomer om ten koste van alles te proberen je natuurgras groen te houden en in de winter heb je geen zorgen over het beschadigen van de wortels van je gras door wisselende weersomstandigheden. Heb je huisdieren die graag ravotten in het kunstgras? Ook daar zijn speciale soorten voor te verkrijgen.

5. Lijkt op echt gras

Kunstgras lijkt tegenwoordig steeds meer op echt gras, zeker als je kunstgras hebt dat wat duurder is. Door de vezels en kleuren die zijn toegevoegd lijkt het net een natuurlijke grasmat. In de toekomst is de verwachting dat het kunstgras ook langer zal zijn, zodat het nog natuurlijker oogt.

Heb je dus een hekel aan het onderhouden van je gras, maar wil je wel graag een ‘groene tuin’ hebben die er verzorgd bij ligt? Kies dan voor kunstgras, zodat je tuin er altijd groen en netjes uitziet.