Home Tuin 5 Musthaves voor in de tuin

5 Musthaves voor in de tuin

bbq

We gaan het voorjaar en de zomer weer tegemoet. De lentekriebels beginnen voorzichtig op te spelen en voor de meeste mensen is dit ook het teken om de tuin weer zomerklaar te maken. Denk hierbij aan het afspuiten van de tegels, het poetsen van de loungeset, het verven van de tuintafel of het opnieuw inrichten van de gehele tuin. Hieronder 5 musthaves voor in de tuin.

1. Verlichting

Je kunt je tuin voorzien van vele soorten verlichting. Zeker tijdens zwoele zomeravonden geeft het extra veel sfeer als je verlichting je tuin aanbrengt. Denk hierbij aan een lichtsnoer, lampjes op zonne-energie, wandlampen of eventuele spotjes die aan de serre of garage zijn aangebracht. Zo weet je zeker dat je sfeervol en vol licht de zomeravonden door gaat komen.

2. BBQ

Wat is er nu leuker en lekkerder dan een barbecue in de zomer organiseren voor vrienden en familie. Zeker mannen vinden het altijd erg leuk om te barbecueën en ervoor te zorgen dat iedereen lekker kan genieten van een heerlijke maaltijd. Heb je de voorkeur voor een buitenkeuken met barbecue of bak je liever ouderwets je stuk vlees of vis op een houtskool- of gasvariant? De keuze is tegenwoordig reuze als je op zoek bent naar een bbq. Ook zogenaamde kamado barbecues zijn erg populair, waarvan de “Green Egg” een goed voorbeeld is. Hoe dan ook blijft bbq-en de favoriete bezigheid van heel Nederland in de zomer.

3. Terrasverwarmer

In Nederland kan het zelfs in de zomer ’s avonds flink afkoelen. Dat is toch een domper als je gezellig met vrienden of familie in de tuin zit en iedereen plotseling met een jas aan verder gaat kletsen. Het kan helpen om een terrasverwarmer aan te schaffen. Deze zijn verkrijgbaar in diverse varianten. Je kunt hierbij denken aan een heater die je aan een parasol of wand kunt hangen of aan een staande terrasverwarmer met een gasfles die enorm veel warmte afgeeft aan de directe omgeving.

4. Aankleding

Bij een sfeervolle tuin horen ook accessoires. Dit kan een tuinschilderij zijn, maar ook nieuwe planten en bloemen of een vijver. Je kunt hierbij ook denken aan kleurrijke potten of een terras met chique beelden in een bepaald thema.

5. Meubilair

Uiteraard mag tuinmeubilair niet ontbreken. Het is toch fijn om in de zomer lekker in je tuin te kunnen vertoeven op een loungebank, tuinstoelen of in een heuse hangmat. Er is enorm veel vraag en ook aanbod op het gebied van tuinmeubilair online en in winkels te vinden. Kijk vooral naar het budget wat je eraan uit wilt geven en wat de mogelijkheden zijn om tuinmeubilair vervolgens aan te schaffen.